25n
25N
25N

L'hemicicle de les Corts, accessible i sense barreres en unes setmanes

L'hemicicle de les Corts, accessible i sense barreres en unes setmanes
10/10/2019 -

L’hemicicle de les Corts serà completament accessible en unes setmanes després de les obres d’adaptació, en marxa actualment, amb la millora del sistema de rampes d’accés a l’hemicicle, que ara serà definitiu i ajustat a la normativa.

El projecte inclou l’eliminació de les barreres arquitectòniques que impedien que els diputats pogueren accedir en cadira de rodes a la tribuna d’oradors i a la taula. Fins ara només podien fer-ho mitjançant una rampa de dimensions escasses en cas de comptar amb mobilitat reduïda, però no en cadira, detalla la Generalitat en un comunicat.

Aquestes obres estan dissenyades i supervisades per la nova Conselleria d’Arquitectura Bioclimàtica, a través del conveni subscrit entre el servei d’Arquitectura de la direcció general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica i el parlament valencià, que contracta i finança les obres.

Es tracta d’una actuació que pretén reflectir l'”aposta ferma” de la Generalitat per garantir l’accessibilitat universal en els edificis públics, amb l’objectiu d’afavorir i promoure-la i que tinga un “valor exemplaritzant”.

Per a això, també s’han instal·lat dues rampes d’accés a la tribuna, on hi haurà a més un faristol d’altura regulable en tres posicions: amb 1,7 metres l’altura màxima i 70 centímetres la més baixa i previsió de les dimensions d’una cadira adaptada amb l’altura dels seus respectius reposabraços.

En l’anàlisi dels treballs en el Palau dels Borja han participat el president de les Corts, Enric Morera; el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, i la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

De cara a altres actuacions, el departament tècnic de la Generalitat està a la disposició de les institucions perquè les seues instal·lacions puguen “aconseguir l’accessibilitat universal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =