caixa popular

Les Corts aproven la Renda Valenciana d'Inclusió amb l'abstenció del PP

La nova renda d’inclusió estableix 495 euros per titular enfront dels 385 actuals

Les Corts aproven la Renda Valenciana d'Inclusió amb l'abstenció del PP
30/11/2017 -

El ple de les Corts ha aprovat aquest dijous la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió, que preveu un import mínim de 495,3 euros per a un titular, respecte als 385 que s’establien anteriorment. La llei ha eixit endavant amb els vots a favor del PSPV, Compromís, Podemos, Ciudadanos, els quatre diputats no adscrits i amb l’abstenció del Partit Popular.

En 2020, quan es preveu completar la seua implantació, la Renda haurà beneficiat a 95.000 persones a la Comunitat a través de diferents tipus de prestacions. D’una banda, existirà una prestació complementària al salari o a un altre tipus de prestacions fins a arribar al 80% del Salari Mínim Interprofessional (SMI), és a dir, els 566 euros.

D’altra banda, es podrà accedir a una prestació d’inclusió social, destinada a aquelles persones en risc d’exclusió social o en situació de pobresa. El seu import dependrà de si el titular participa en un itinerari d’ajuda d’inserció social i laboral o de si renuncia voluntàriament a aquest camí. En el primer cas arribarà al 70% del SMI, 495,3 euros, i en el segon, al 35% del SMI, és a dir els 237,6 euros.

A més aquesta nova norma flexibilitza els requisits d’accés a les prestacions. Si anteriorment es necessitava estar empadronat 2 anys, la llei rebaixa el període a un any. Així mateix, amplia l’edat mínima de 25 a 18 anys, excepte en casos excepcionals, i elimina el límit d’edat, establit prèviament en 65 anys.

La durada d’aquesta nova renda és indefinida, mentre que la de l’anterior era de 3 anys. Per tant, el beneficiari o beneficiària podrà ser-ho fins que finalitze la seua situació de risc d’exclusió.

El PP exigeix “compromís” als beneficiaris

La portaveu adjunta del PP en les Corts, Maria José Català, ha assenyalat que l’esforç “està en l’esperit real de la Renda de Ciutadania del PP”, però el govern del Botànic “la dóna sense un compromís clar de les persones per esforçar-se, i el compromís de l’esforç és molt important per a la persona que accedisca a la solidaritat de tots els valencians”. Ha resolt: “no compartim el bonisme d’aquest Consell”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris