25n
25N
25N

Les Corts rebutgen la pujada de sou dels alts càrrecs del Consell

Ciudadanos, Partit Popular i Podem s’han unit per a traure dels Pressupostos de 2018 aquesta partida

Les Corts rebutgen la pujada de sou dels alts càrrecs del Consell
13/12/2017 -

Els vots dels grups parlamentaris de Ciudadanos, Partit Popular, Podem i el del diputat No adscrit Alberto García, han retirat la pujada de sou i complements d’alts càrrecs del Consell que incloïen els Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici de 2018. D’aquesta manera, s’eliminarà la partida per a l’any que ve.

L’esmena aprovada havia sigut presentada per Ciutadans i rebutja que els alts càrrecs que alhora siguen funcionaris, tinguen dret a percebre complements salarials de carrera administrativa. A més, també s’oposa al fet que el funcionariat nomenat per alts càrrecs que mantinguera relació sense contracte amb alguna administració poguera percebre retribucions inferiors a les quals percebia anteriorment.

Els tres partits que han recolzat l’esmena han llançat dures crítiques contra el Consell. Rubén Ibáñez, diputat del PP, ha demanat al Consell que faça “una mica més” que pujar-se el sou i s’ha preguntat “es pot tenir més cara?”. Des de Ciudadanos, Toni Woodward ha aclarit que aquesta pujada “no té justificació en aquest moment” perquè fa poc es va aprovar la nova Renda Valenciana d’Inclusió per a ajudar a les famílies a eixir de la pobresa.

David Torres, diputat de Podem, també ha recordat a moltes famílies en situació d'”asfíxia” i ha demanat “responsabilitat”. Tanmateix, ha obert la porta a la pujada en un futur, però “en aquest moment hem de donar exemple”, ha afegit.

PSPV: “Cal prestigiar la política”

El diputat del PSPV, José Enrique Muñoz, ha recordat que hi ha 4.000 treballadors públics en la Generalitat que cobren més que el president, Ximo Puig. “Entenem lògic que una persona que ostenta un càrrec públic tinga reconeguda la carrera professional i els seus drets. Dedicar-se a la política no ha de suposar un perjudici per a aquestes persones”, ha recalcat. En aqueix sentit, baix el seu punt de vista “la retribució no pot ser un obstacle per a dedicar-se a la política” i ha defensat que es necessita “prestigiar la política”.

Compromís: “Cal mantenir els drets dels funcionaris”

Des del grup parlamentari de Compromís, Mireia Mollà ha recordat que els funcionaris perden els drets quan passen a formar part de l’administració. “No entenem per què un funcionari que té reconegut uns complements i carreres professionals no pot rebre aqueixes consideracions quan són alts càrrecs. El que diem és que es mantinguen els seus drets i no llevar-los”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + divuit =

bombers