25n
25N
25N

Les Corts habiliten el mes de gener i celebraran sis plens fins a la seua dissolució al març

I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

Les Corts habiliten el mes de gener i celebraran sis plens fins a la seua dissolució al març
18/12/2018 -

Els grups parlamentaris han acordat aquest dimarts que l’actual període de sessions, que conclou el 31 de desembre, no finalitze, sinó que es perllongue fins a la dissolució de la Cambra a la fi de març amb motiu de les eleccions autonòmiques del 26 de maig. D’aquesta manera, el mes de gener serà hàbil i s’han programat sis plens en eixe primer trimestre.

Segons han explicat els portaveus després de la Junta de Síndics, el fet que no acabe el període de sessions al desembre suposa que no decaiguen les iniciatives parlamentàries ja registrades, i es podran celebrar plens i comissions durant tot el mes.

De fet, el calendari aprovat contempla dos plens al gener (els dies 16 i 17/30 i 31), dos al febrer (13 i 14/27 i 28), i dos al març (6 i 7/21 i 22).

PLE DE PRESSUPOSTOS

Aquesta mateixa setmana se celebra el ple de pressupostos de dimecres a divendres i, segons han explicat els grups, amb motiu de la votació dijous en el Congrés de la reforma de l’Estatut d’Autonomia, eixe dia no es realitzarà cap votació en Corts.

A més, els grups han acordat obrir fins al 7 de gener el termini per a presentar una candidatura alternativa a la de Clara Bayarri després que el Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) retornara a Les Corts la terna de candidats presentada per la cambra valenciana a una plaça de magistrat de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV), ja que Bayarri és magistrada en actiu i aquest lloc està reservat a juristes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − dos =

bombers
CCCC
bombers