25n
25N
25N

Les Corts retornaran 3,6 milions d'euros del seu romanent de tresoreria a les arques de la Generalitat

Les Corts retornaran 3,6 milions d'euros del seu romanent de tresoreria a les arques de la Generalitat
27/02/2020 -

Les Corts Valencianes retornaran 3,6 milions d’euros del seu romanent de tresoreria a les arques de la Generalitat, de manera que des de 2016 ja ha retornat prop d’11,4 milions “sense aplicar retallades i fent importants inversions” en les instal·lacions.

Segons ha informat la cambra autonòmica en un comunicat, en la passada Mesa de Les Corts es va tractar la proposta del Cap de Serveis Econòmics sobre la incorporació del romanent de tresoreria de 2019 al pressupost de la cambra de 2020 i la devolució en la Generalitat Valenciana de part del sobrant.

D’acord amb els informes dels tècnics, el romanent de tresoreria, a data 31 de desembre de 2019, era de 7.849.639,42 euros. D’aquesta quantitat, el parlament valencià incorpora al seu pressupost de 2020 un total de 4.225.699,56 euros per a inversions i accions ja iniciades o compromeses per la cambra. Per tant, de la quantitat sobrant de diners, falta un total no afectat de 3.623.939,86 euros, que la Mesa ha aprovat retornar a la Generalitat Valenciana.

Segons indica Les Corts, aquest estalvi “ha sigut possible pels processos de racionalització fets en els últims anys, en els quals s’ha posat en ordre els contractes de telefonia i comunicacions, s’han fet concursos públics amb temes de quantitats importants com, per exemple, les assegurances, la despesa en electricitat”.

A més, això s’ha aconseguit “fent inversions en millores de les instal·lacions, com per exemple l’eficiència energètica de les dependències, el canvi del sistema de megafonia i votació, la reposició dels escons deteriorats de l’hemicicle o l’adaptació del faristol dels oradors”, entre altres mesures.

També, ha destacat que Les Corts han apujat el salari dels funcionaris i treballadors “en compliment de la legislació vigent”; dels diputats i diputades; s’ha incrementat recentment les subvencions als grups perquè es puga aplicar també la pujada als treballadors contractats per les formacions polítiques per a tasques parlamentàries i s’han adjudicat noves places per oposició en la cambra.

Tot això, subratlla la cambra, a pesar que el pressupost de Les Corts Valencianes “continua congelat com en la legislatura passada en una quantitat de 28,6 milions d’euros per a atendre totes les seues necessitats”.

En la IX legislatura, també sota la presidència d’Enric Morera, Les Corts Valencianes van retornar a la Generalitat un total de 7,8 milions d’euros, del romanent de tresoreria corresponent en 2016 i 2017. Amb la nova quantitat aprovada, en quatre anys, Les Corts han aportat prop d’11,4 milions a les arques de l’administració autonòmica valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =