25n
25N
25N

Les Corts aproven a proposta de Compromís que el Consell pose en marxa un Pla de Modernització dels mercats municipals

Les Corts aproven a proposta de Compromís que el Consell pose en marxa un Pla de Modernització dels mercats municipals
08/10/2020 -

La Comissió d’Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies, ha aprovat hui amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris i l’abstenció del Partit Popular, una proposta de Compromís per tal de demanar al Consell la posada en marxa d’un Pla de Modernització dels mercats municipals, “amb la vista posada als propers pressupostos que han de passar per la cambra, de manera que entre tots donem suport al xicotet comerç front al drama econòmic provocat per la pandèmia actual”, ha explicat el diputat de Compromís i president de la Comissió, Josep Nadal.

“Considerem que des del parlament valencià s’ha de fer política, i que mitjançant propostes com esta que hem presentat des de Compromís, i que este matí s’ha aprovat, el Govern del Botànic ha d’ajudar als municipis. Ha d’haver una simbiosi entre Consell i institucions municipals per poder vehicular un model sostenible i fort de xicotet comerç que evite la seua destrucció i desaparició. Així, és important continuar facilitant l’elaboració d’estudis sobre el comerç local per part dels ajuntaments, amb la concessió de subvencions que, en els pobles de menys de 5.000 habitants, representen el 100% del cost de l’estudi, amb l’objectiu de donar suports a estes localitats més menudes i de l’àmbit rural amb risc de despoblament”, ha afegit.

Segons el diputat Nadal, “este Pla de Modernització ha de permetre als ajuntaments optar a finançament específic per a inversions en les seues infraestructures. I per a complir aquesta finalitat també caldrà comptar amb el personal tècnic necessari. És imprescindible donar suport a les àrees comercials urbanes, tant als ajuntaments perquè puguen finançar aquestes inversions com als òrgans de gestió de les àrees de promoció econòmica urbana. Els mercats municipals són el cor comercial de les nostres ciutats, de les grans i sobre tot de les menudes”.

“Amb un Pla de Modernització dels mercats municipals no sols enfortirem el xicotet comerç, també estarem contribuint a repensar el model de ciutat que volem i, fins i tot, el model de consum que pot garantir la continuïtat del xicotet comerç”, ha conclòs el diputat de Compromís, Josep Nadal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − quatre =