25n
25N
25N

Les Corts aproven a proposta de Compromís oferir els recursos autonòmics i municipals de la Comunitat Valenciana per acollir les persones de Mòria

Les Corts aproven a proposta de Compromís oferir els recursos autonòmics i municipals de la Comunitat Valenciana per acollir les persones de Mòria
13/10/2020 -

La Comissió d’Afers Europeus en les Corts Valencianes ha aprovat esta vesprada amb els vots a favor de Compromís, PSPV, Unides Podem i Cs; l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox, una proposta de Compromís per tal que el Consell oferisca a l’Estat espanyol els recursos autonòmics i municipals de la Comunitat Valenciana per a l’acollida de les persones sol·licitants d’asil, afectades per l’incendi del camp de refugiats de Mòria.

La proposta, presentada per la diputada de Compromís, Belén Bachero, també urgeix el Govern central a demanar a la Unió Europea que done suport a l’elaboració del Pla d’Emergència amb les autoritats gregues per evacuar, de manera immediata, els camps de sol·licitants d’asil de les illes de la Mar Egea, i derivar-los a espais que complisquen les condicions sociosanitàries adequades.

Segons Bachero, “l’Estat espanyol ha de col·laborar en l’evacuació de les 13.000 persones afectades per l’incendi del camp de refugiats de Mòria, com ja ho han fet sobretot Alemanya, però també països com Luxemburg, Finlàndia, França, Eslovènia, Croàcia, Portugal o Bèlgica”. La diputada de Compromís ha apel·lat a “la solidaritat de les forces democràtiques de Les Corts per a que les persones que fugen de la guerra o aquelles que són perseguides per la seua condició, la seua raça, la seua nacionalitat, les seues idees o la seua orientació sexual reben protecció”.

“A més a més, les persones atrapades fora o entre fronteres, és a dir, les persones refugiades i desplaçades són un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia del coronavirus. Raó per la qual cal que l’Estat espanyol impulse l’evacuació immediata de les persones més vulnerables dels camps de refugiats de les illes gregues”.

“I des d’Europa cal defensar una proposta per al nou Pacte sobre Migració i Asil promogut per la Comissió Europea que respecte el dret d’asil tal com està arreplegat en la Declaració de Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i el Conveni de Ginebra sobre l’Estatut dels Refugiats de 1951”, ha conclòs la diputada Belén Bachero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 2 =