25n
25N
25N

Les Corts apliquen el reglament i els trànfugues de CS no cobraran per exercir de síndics en les comissions

Les Corts apliquen el reglament i els trànfugues de CS no cobraran per exercir de síndics en les comissions
01/06/2021 -

Les Corts han aplicat el seu reglament davant la manca d’un acord polític sobre la situació dels quatre diputats trànsfugues, que no podran ser portaveus en comissions ni percebre l’extra per aquest motiu, i de Ciutadans, que ha rebut aquest mes menor assignació per les baixes.

Així ho han explicat els grups en la roda de premsa posterior a la junta de síndics, on la portaveu de Ciutadans, Ruth Merino, ha advocat per reformar l’article 28 del reglament per a “portar a la pràctica el pacte anti transfuguisme”, que preveu, entre altres qüestions, que el grup que ha patit les baixes mantinga els drets que els corresponen pel nombre de diputats que va obtenir en les eleccions.

No obstant això, ni Vox ni el PP s’han mostrat partidaris d’aquesta situació. De fet, Vox no va donar suport al pacte en el seu moment, i el PP ha afirmat que cenyiran la seua postura “al que diguen els lletrats i els informes econòmics”.

“No sabem per què s’estan donant tantes voltes quan hi ha un precedent clar en la legislatura passada. Deixa negre sobre blanc una actuació concreta. No podem donar suport a una petició de Ciutadans no avalada ni pel reglament ni pels lletrats”, ha agregat la síndica, Eva Ortiz.

Per part seua, Merino ha confirmat que aquest mes l’assignació econòmica a Ciutadans s’ha reduït per les baixes de quatre diputats, però ha insistit que la seua postura no es basa només en els drets econòmics: “Parle del pacte anti transfuguisme, dels drets econòmics i administratius i que es respectaren els resultats de les eleccions”. Per això, ha insistit en la modificació del reglament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =