caixa popular

El curt 'Manspreading' seleccionat per al Festival de Màlaga

El curt 'Manspreading' seleccionat per al Festival de Màlaga
10/04/2018 -

El curt ‘Manspreading’, dirigit pel guanyador d’un Goya, Abdelatif Hwidar, ha sigut seleccionat en la secció oficial del Festival de Màlaga que se celebrarà del 13 al 22 d’abril. El curtmetratge, impulsat pel centre d’innovació Las Naves, reflexiona sobre el silenci davant les xicotetes injustícies quotidianes.

El fil conductor de la història narrada és el micromasclisme. “Està molt d’actualitat, i m’agrada contribuir a criticar-ho, així com riure’ns de situacions i traure-li els colors a posicions i reaccions extremes de la gent”, ha explicat hui el director, Abdelatif Hwidar, qui també ha assegurat “que qui veja la cinta sentirà que viatja en el vagó de metre amb els protagonistes”. “I amb totes les conseqüències: experimentarà incomoditat, sentiments oposats, fins i tot pot ser que li faça somriure quasi alhora que cabrejar-se!”, ha apuntat Hwidar. “I és que el punt de partida és senzill, però el curtmetratge té una gran riquesa gràcies als silencis, al llenguatge gestual, a l’humor negre però subtil i a la versemblant i potent interpretació de la parella protagonista: Clara de Luna i Marco Huertas”.

Aquest curtmetratge ha sigut impulsat per Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, “que amb el seu objectiu fundacional d’apostar per la igualtat i la innovació, tenint a les persones com a epicentre, va veure clar que aquesta història posava en la palestra temes tan candents com la justícia de gènere des d’una perspectiva fresca i provocadora”. També han col·laborat Metro València i FGV. De tots ells s’ha acordat el director de Ceuta establit a València: “La història d’este curt és única. Tot ha anat molt a favor. Ens hem trobat somriures allà on hem anat. Les institucions s’han portat realment bé, començant pel centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, i FGV. Si no fora per la seua implicació haguera sigut complicat traure-ho avant”.

També s’ha acordat de l’equip de rodatge “ja que s’ha comportat de manera impressionant. Amb una generositat i un amor fora de concurs. Vam estar gravant tancats, 50 persones, en un vagó i tot eren somriures”, ha explicat el director. “Haver sigut seleccionat per al Festival de Màlaga em fa especial il·lusió, encara que també és important guanyar després. Però preferisc que ens seleccionen per a molts festivals i després no guanyar al fet que ens seleccionen en pocs i guanyem. Volem que ‘Manspreading’ tinga el major recorregut possible i ho veja el major nombre de persones”, ha conclòs Hwidar.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris