caixa popular

El Corte Inglés i Mercadona, entre les 50 marques més valuoses de distribució del món, segun Brand Finance

El Corte Inglés i Mercadona, entre les 50 marques més valuoses de distribució del món, segun Brand Finance
21/03/2019 -

El Corte Inglés i Mercadona, amb models de venda principalment tradicional i d’àmbit nacional, figuren entre les 50 marques més valuoses del sector distribució a nivell mundial, segons l’informe Retail 2019 elaborat per Brand Finance.

La cadena de supermercats valenciana es cola enguany en el rànquing, en el qual ja figurava el grup presidit per Jesús Nuño de la Rosa, que continua escalant posicions.

En concret, El Corte Inglés es col·loca enguany en el lloc 28 del rànquing després d’escalar cinc posicions respecte a 2018 i dotze respecte a 2017. A més, és la sisena firma que ha experimentat major increment en el seu valor de marca (+38%), per darrere de Circle K, Alibaba, Lowe’s, Costco, Home Depot i suning.com.

Tant El Corte Inglés com Mercadona, amb una qualificació AA, formen part de les 17 empreses que posseïxen aquesta mateixa fortalesa de marca. El grup de grans magatzems, encara que puja posicions en el rànquing i augmenta el seu valor de marca, manté la mateixa qualificació.

Segons Brand Finance, és destacable l’entrada de Mercadona al rànquing amb només dos nivells de diferència quant a fortalesa de marca amb una qualificació d’AA respecte al seu semblant britànic Tesco (AA+), que es manté enguany en la mateixa posició de l’any anterior (lloc 12 del rànquing).

Pel que fa a altres supermercats pareguts a Mercadona, destaquen els alemanys Aldi (AA-), que pugen una posició col·locant-se en el lloc 13 del rànquing (+14% de valoració respecte a 2018) o Lidl, que descendeix tres graons fins al lloc 18 amb una millora del 4% en el seu valor de marca i la mateixa fortalesa AA que demostra la cadena valenciana.

Tenint en compte els nivells de consum i el pes dels Estats Units en aquest sector, on les seues marques dominen amb un 73% el rànquing Retail 2019, és encara mes rellevant el comportament de l’espanyola El Corte Inglés, situada quatre posicions per davant del seu homònim americà en el rànquing, els magatzems Macy*s (lloc 32) i compartint la qualificació AA.

Altres ‘players’ que mantenen l’estratègia de no expansió internacional són els britànics Marc & Spencers que, a pesar de mantindre una qualificació d’AA+ quant a fortalesa, enguany descendeix un 15% el seu valor de marca deixant d’estar entre els 50 primers de la taula.

Un altre cas és el de Debenhams (AA), que encara està molt distanciat de poder entrar. Així mateix, malgrat el seu reconeixement a nivell mundial i reputació, Harrods no aconsegueix entrar en el rànquing Retail 2019.

“L’entrada de Mercadona suposa un increment del 174% en l’aportació de valor del sector de distribució espanyol al total mundial. Amb un valor de 7.860 milions d’euros en 2019 enfront dels 3.516 milions d’euros en 2018, Espanya aporta ja l’1% del valor del sector Retail a nivell mundial amb dos de les firmes més valorades del món en aquest sector”, ha afirmat Teresa de Lemus, Managing Director de Brand Finance Espanya.

A l’àmbit internacional, Amazon contínua sent la marca de distribució més valorada liderant un any més el rànquing Retail de Brand Finance. Per darrere, se situen Walmart, Home Depot, Lowe’s, Ikea, CVS Health, Costco, Target, Walgreens i Alibaba.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

Valencia orgullosa
sempre teua