25n
25N
25N

La corrupció es cobra el primer quadre de les Corts Valencianes

El parlament autonòmic acorda retirar-lo per la condemna de Fitur sobre Milagrosa Martínez

La corrupció es cobra el primer quadre de les Corts Valencianes
01/06/2018 -

A més de sentències com la de Gürtel, que han desencadenat un terratrèmol polític en tota Espanya, la corrupció passa també factura a altres nivells. Entre ells, el simbòlic. La demostració fefaent va ocórrer ahir mateix, quan es va retirar el retrat de Milagrosa Martínez que fins al moment s’exhibia en el saló daurat de les Corts Valencianes, i de la placa d’inauguració de l’edifici dels grups, en la qual es trobava el seu nom.

D’aquesta forma, la que fóra presidenta del parlament valencià entre 2007 i 2011, condemnada a nou anys de presó pel cas Fitur, ja no ha deixat cap petjada explícita sobre la institució. Dos operaris la van esborrar quan van retirar primer la placa amb el seu nom i la van partir en dos durant l’operació.

El quadre de Martínez que es trobava just al costat del de Juan Cotino en el saló daurat, on s’exposen els retrats dels expresidents de la cambra, es va retirar més veloçment que la placa. En uns pocs minuts, un dels treballadors el va despenjar de la paret i el va dipositar cap per avall en la taula que se situa en el centre de la sala. Posteriorment, el va embolicar en paper i se’l va portar, davant l’atenta mirada dels periodistes i mitjans gràfics que van acudir a l’acte simbòlic. El quadre, no obstant açò, ha tingut millor sort que la placa, i ha acabat en el magatzem de l’edifici.

Cal destacar que aquesta operació acordada per unanimitat entre tots els grups parlamentaris, també pel Partit Popular, pretenia complir amb la Llei de Transparència i Bon Govern vigent, així com una decisió adoptada en el ple.

Segons aquests dos textos, s’havien de retirar de la institució aquells esments honorífics, honors, plaques, o esments a aquelles persones sobre les quals existeix una sentència ferma per corrupció, i que a més estiguen motivades per un cost per al servei públic, com és el cas de la condemna per Fitur que va caure sobre Milagrosa Martínez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna