25n
25N
25N

El Correfoc de la Gran Fira: pólvora en estat pur i molt de color en el centre de València

El Correfoc de la Gran Fira de València començarà a les 23.00 hores i recorrerà el centre de la ciutat

granfiravalencia.com

El Correfoc de la Gran Fira: pólvora en estat pur i molt de color en el centre de València
25/07/2019 -

La Gran Fira de València 2019 tanca els actes pirotècnics, que han sigut protagonistes dels caps de setmana de juliol, amb magnificència. El gran Correfoc inundarà de llum i de pólvora els carrers del centre de la ciutat. Un dels esdeveniments pirotècnics més esperats de la Gran Fira que, de nou, sorprendrà a tot aquell que vulga formar part d’aquest gran bany de foc.

El Correfoc de València 2019 tindrà lloc aquest divendres, 26 de juliol, a les 23.00 hores. El recorregut començarà des del carrer Barques, i continuarà per la Plaça de l’Ajuntament, Marqués de Sotelo, carrer Xàtiva i finalitzarà a l’Estació del Nord. Sens dubte, un espectacle únic en el qual el públic podrà participar activament o, si ho prefereixen, gaudir, com a espectador, d’eixa combinació de color i so tan característica del Correfoc.

Enguany, el gran Correfoc comptarà amb la participació de L’Infern Faller, els Socarrats de Campanar, els Dimonis de Montolivet i els Dimonis de Massalfassar. Colles amb experiència que, segur, faran vibrar la ciutat de València amb aquest espectacle de foc.

Gran Fira

@GranFiradeValencia

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha animat 2a tots els valencians i valencianes i als nombrosos turistes que ens visiten a participar del Correfoc, ja que es tracta d’un ritual del foc participatiu on el públic és actor i no només espectador”. A més, ha recordat que, enguany, “el Correfoc tornarà a estar encapçalat pel Rat Penat Valentí, basat en el mític personatge d’un còmic dels anys 80 creat per Sento Llobell, que l’any passat es va incorporar al patrimoni festiu”.

Des de l’organització, i encara que la pirotècnia utilitzada en aquest tipus d’actes no està catalogada com a perillosa, sí que es recomana seguir uns consells per a evitar qualsevol tipus d’incident. Així, per als participants, que correran i acompanyarà als dimonis en les seues danses, s’aconsella portar roba de cotó amb mangues i pantalons llargs; un calçat que cobrisca tot el peu; una gorra de cotó o qualsevol altre material ignífug que cobrisca tot el cabell; així com protegir-se els ulls.

Així mateix, recorden que queda prohibit portar productes pirotècnics particulars; que no es reculla res de terra que haja sigut utilitzat per les colles; i que, en cas de cremada, és important mullar la zona afectada i acudir als punts d’assistència sanitària que estaran situats al final del recorregut.

No obstant això, els espectadors també hauran de seguir unes recomanacions per a garantir la seguretat dels assistents. En aquest sentit, es recorda que si es porta roba amb qualsevol component sintètic, serà necessari guardar una distància prudencial per a evitar que es puga cremar la roba. Així mateix, es desaconsella pujar als menors al coll perquè les espurnes no els afecte els ulls i recorden que si a qualsevol persona del públic li caiguera una espurna en una peça de roba sintètica, és important que no se li tire aigua per damunt.

Fuset

Després d’aquests consells, només queda esperar que arribe les 23.00 hores d’aquest divendres per a gaudir, un any més, del gran Correfoc que posarà el fermall d’or al cicle ‘Els Focs de la Fira’. Així i tot, la programació de la Gran Fira no acaba, ja que serà aquest diumenge, 28 de juliol, quan milers de valencians i visitants es reuniran al Passeig de l’Albereda per a viure l’esperada Batalla de Flors 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

ccccinema
activem alfafar