25n
25N
25N

Els corredors verds transformaran la imatge de València

Els barris del sud, Natzaret o el Cabanyal són alguns punts en els quals es crearan nous espais verds

Parc Rambleta

Els corredors verds transformaran la imatge de València
09/04/2021 -

València continua convertint-se en una ciutat cada vegada més verda. En cadascuna de les actuacions que es projecten es té molt present la incorporació d’aquestes zones que, a poc a poc, van transformant la imatge de València, però també tenen un pes important els corredors verds que es crearan en diferents punts de la ciutat, i que s’uniran als pulmons verds ja existents com el Parc Central o l’antic llit del riu Túria.

El Cabanyal-Canyamelar, en el marc del PEC, incorporarà tres grans vies verdes per al barri: una en el nucli històric, que recorrerà les diferents places; una altra via verda des de l’avinguda dels Tarongers fins a La Marina; i, finalment, una altra pel Passeig Marítim, que es renaturalitzarà i s’apostarà per la creació d’oasi i recorreguts per als vianants perquè la transició entre el passeig i la platja no siga tan dura. A més, es crearà una altra zona verda al final de l’avinguda Blasco Ibáñez, en la rotonda de l’estació del Cabanyal, que “dignificarà l’entrada al barri”.

Així mateix, com va recordar Gómez, s’ha projectat un gran corredor verd que unirà els barris del sud de la ciutat. Malilla, Creu Coberta, Sant Marcel·lí, Raiosa, Camí Reial i Sant Isidre quedaran connectats entre si a través d’un corredor, que a més els unirà amb el Parc Central i el centre de València. Un projecte que no sols renaturalitzarà la ciutat, sinó que “suposarà un matalàs verd entorn de la V-30”.

Per això, es posarà en marxa un concurs d’idees amb el qual es desenvoluparà “el projecte urbanístic més important de València de l’última dècada”. Així, la proposta haurà d’incloure la revisió del PAI Parc Central i el de Sant Marcel·lí; la creació de la zona verda sobre les vies de l’AVE; l’ampliació del cementeri perquè s’integre dins de l’entramat paisatgístic de la ciutat; la possible reubicació de les cotxeres de l’EMT; així com el soterrament de les vies de la línia C3 de Rodalia, que permetrà cosir la cicatriu ferroviària de la zona sud de la ciutat. I, per descomptat, tot això tenint en compte els paràmetres de ‘Ciutat 15’, que des de l’àrea d’Urbanisme ja s’està implantant en alguns barris de València.

Finalment, cal recordar que el futur parc de Desembocadura continua avançant per a, prompte, convertir-se en una realitat. “Estem més prop que Natzaret compte amb el projecte estratègic més important que hem desenvolupat des de l’àrea d’Urbanisme, que permetrà dinamitzar econòmicament i socialment el barri”, explicava la vicealcaldessa Sandra Gómez.

El Parc de Desembocadura, que serà possible gràcies als 195.000 metres quadrats de sòl portuari que es van cedir a l’Ajuntament de València, entre els quals es troba la prolongació de l’antic llit del riu Túria fins a la mar, comptarà amb la nova Ciutat Esportiva del Levante UD; es conservarà i rehabilitarà l’antic balneari de Benimar; i es generarà un nou parc sud i un gran corredor verd que permetrà passar pàgina a l’actual ‘mur’ de separació entre el port i la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

museo prehistoria