El Corredor Mediterrani per a 2021

Ábalos ha confirmat que en 2021 entrarà en servici el Corredor entre Algesires i la frontera francesa

Guardar

abalos_archivo
abalos_archivo

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat la notícia de l'any: el Corredor Mediterrani entrarà en funcionament l'any 2021, connectant Algesires amb la frontera francesa en ample estàndard, és a dir, europeu. En la 'Gran Trobada pel Corredor Mediterrani', Ábalos s'ha compromés al fet que les obres estiguen finalitzades en aquests tres anys, encara que ha reconegut que encara hi haurà "alguna execució en algun tram. La xarxa pot estar feta. Ara hi ha un gran impuls i cal procurar que no decaiga. L'impuls és tècnic, però el financer està cobert, així que estem en la recta final".

"La paciència s'acaba, però ara és quan es veu la llum". El ministre ha lamentat que aquesta gran infraestructura, que afavorirà la cohesió social del país i millorarà la competitivitat d'Espanya amb Europa, haja estat tant de temps apartada en un calaix sense dotació econòmica. Per això, ha considerat fonamental l'obstinació d'empresaris, i de la societat en general, en les seues constants reivindicacions. "Als qui auguraven que anàvem a alentir el Corredor, ho hem impulsat. El 80% de les licitacions de Foment s'han destinat al sector ferroviari, i, d'aquestes, un 40% al Corredor Mediterrani".

Per descomptat, es tracta d'una infraestructura ambiciosa que "deixarà una Espanya radial i més connectada". Així i tot, ha sorprés els terminis previstos, ja que existeixen trams, com el que uneix Múrcia i Almeria, que ni tan sols té les vies construïdes. Sobre aquest tema, Ábalos ha anunciat que Adif ha aprovat tres contractes per 443 milions d'euros a Almeria perquè, en març de 2019, ja estiga "tot licitat, excepte tres qüestions puntuals".

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat la notícia en considerar que "atén a la realitat d'Espanya, i que és diversa, lluny del centralisme que ha suposat un fre per a l'economia espanyola i, especialment, per a l'economia del Mediterrani".

El Corredor del Mediterrani permetrà viatjar més ràpidament i amb un augment de les freqüències

El Corredor del Mediterrani és una doble via ferroviària d'alta velocitat, que discorrerà des d'Algesires fins a la frontera francesa, connectant al seu pas ciutats com Barcelona, València, Alacant, Múrcia o Màlaga. Una infraestructura que no solament ens permetrà viatjar més ràpidament i amb major freqüència, sinó que, a més, serà un impuls per a l'economia, el turisme i l'ocupació. Amb l'anunci d'Ábalos, l'Associació Valenciana d'Empresaris ja pot posar fi, després de dos anys, a la campanya 'Vull corredor', amb la qual han visitat al voltant de nou ciutats per a demanar a la societat espanyola que s'involucrara en aquesta reivindicació.

Connexió amb França

El ministre de Foment ha explicat que una infraestructura d'aquestes característiques ha de connectar amb altres eixos a Espanya, i s'ha mostrat preocupat amb la connexió amb França. "Estem parlant d'un projecte europeu que no pot acabar en la frontera. Estem treballant amb el Govern francés, però també amb la Comissió Europea perquè França col·labore i el Corredor Mediterrani siga una realitat".

Beneficis del Corredor del Mediterrani

L'Associació Valenciana d'Empresaris ha reiterat, en innombrables ocasions, els importants beneficis que aportarà el Corredor. I és que no solament reduirà a quasi la meitat els temps de transport entre les ciutats del litoral mediterrani i millorarà la competitivitat econòmica, arribant, fins i tot, a potenciar el comerç internacional, sinó que també suposarà avantatges per als viatgers quant a l'augment de la freqüència de trens, així com un impuls per al turisme, sector clau per a la generació de riquesa i ocupació. Per descomptat, amb el Corredor Mediterrani també es fa una aposta cap a la sostenibilitat, en comptar amb un mitjà de transport més respectuós amb el medi ambient i més eficient energèticament.
Destacats