25n
25N
25N

Boira creu que aquesta legislatura serà "un abans i un després" per al Corredor Mediterrani

El nou Conseller de Política Territorial, Arcadi España, s’ha reunit per primera vegada amb el comissionat del Corredor Mediterrani, Josep Boira

Boira creu que aquesta legislatura serà "un abans i un després" per al Corredor Mediterrani
20/06/2019 -

“Estic convençut que estem en un període, dins d’aquesta legislatura, que es notaran canvis substancials. Tant per a mercaderies com per a passatgers. Serà un abans i un després”. Així es pronunciava Josep Vicent Boira, comissionat del Corredor Mediterrani, després d’una primera reunió amb Arcadi España, nou Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat des de dilluns passat. Una reunió de ‘bon entendre’ que ha resultat en la promesa de realitzar una reunió mensual.

Espanya ha recalcat que des de la Generalitat, sempre des de la “lleialtat i col·laboració” amb el Govern Central i les Institucions Europees, estaran “molt pendents” perquè la “reivindicació” del Corredor Mediterrani siga una realitat. “Considerem que és una aposta estratègica no solament de parts o de la Comunitat Valenciana, sinó d’Espanya i Europa. Incrementarem la col·laboració. Cal parlar amb el Govern perquè no s’adorma i les obres continuen el bon ritme que van ara”, ha detallat el Conseller.

Boira ha assenyalat que hi ha un avanç “interessant” en diversos trams del Corredor, amb una “lògica evident” de nord a sud, que assegure una “connexió amb Europa que és fonamental”. El comissionat ha recordat que ahir, a Brussel·les, va estar en una reunió amb la Coordinadora europea del Corredor Mediterrani, des de la qual es va recordar la necessitat de connectar-se amb França a través del “Túnel de Perthus”, per al que és necessari canviar l’ample de via ibèric a l’internacional.

El comissionat ha recordat, també, que aquest és un treball no solament d’Espanya, perquè “altres països i també han de fer els seus deures”. Ha ressaltat que en l’Estat té “un pla de treball clar homologable als estàndards europeus”.

El conseller Espanya ha aprofitat l’ocasió per a ressaltar la seua intenció de reunir-se “amb tots els actors relacionats” per a “millorar” tot el possible, en relació a una demanda dels contractistes pels baixos preus de les licitacions: “Per descomptat em reuniré amb ells per a veure quines coses poden millorar, i per a tindre unes bones infraestructures en la Comunitat Valenciana”.

Boira, en un repàs per les obres que estan en execució, ha assenyalat que en un “termini raonable” es veurà l’obertura de la “Variant de Vandellòs”, que ara “està subjecta a les proves de seguretat”. El comissionat ha assenyalat que, ara que s’ha acabat un tram Granada-Antequera, que en el futur també formarà part del Corredor, espera que es traslladen recursos a aquesta variant parisques així accelerar la seua posada en marxa: “Significarà un estalvi de temps de viatge entre Alacant i Barcelona d’uns 30 minuts“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud