25n
Orgull
Orgull

El Corredor Mediterrani avança a l'estiu amb obres "imprescindibles" en el túnel de Serrería, Borriana i Massalfassar

Durant els treballs el viatge en AVE Madrid-Castelló augmentarà entre 18 i 26 minuts més i la Línia C-6 tindrà 26 serveis menys diaris

El Corredor Mediterrani avança a l'estiu amb obres "imprescindibles" en el túnel de Serrería, Borriana i Massalfassar
23/06/2021 -

Els treballs perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat avançaran aquest estiu amb una sèrie d’actuacions en el túnel de Serrería del barri del Cabanyal (València), corresponents a les d’implantació del tercer carril en el tram València-Castelló, i altres treballs en les estacions de Borriana i Massalfassar.

Es tracta d’actuacions “imprescindibles” per a connectar amb la xarxa europea i avançar en les autopistes ferroviàries del transport de mercaderies, ha assegurat el comissionat del Govern per al Desenvolupament del Corredor Mediterrani, Josep Boira, durant la presentació de les obres.

Els treballs, que inclouen electrificació, ample de via internacional i la creació d’andens per a trens de 750 metres, constitueixen un “primer pas” per a permetre la interoperabilitat dels trens i avançar en les autopistes ferroviàries que connecten la Font de Sant Lluís, Port de València i Ford Almussafes amb la resta de la xarxa europea, ha incidit.

En el cas del túnel del Cabanyal, Adif Alta Velocitat (Adif AV) iniciarà aquesta setmana les obres que substituiran la catenària flexible actual per una rígida per a augmentar el gàlib del túnel i permetre la circulació de grans trens de mercaderies.

Les obres s’iniciaran a les 23.50 hores del divendres 25 de juny i tenen prevista la seua finalització a les 23.50 hores del dimarts 31 d’agost, just abans de la setmana de Falles. Es desenvoluparan en dues fases, primer en una de les vies i, una vegada concloses, en l’altra, amb la finalitat de reduir al màxim les afectacions al trànsit. També s’instal·laran aïlladors preparats per a implantar l’electrificació a 25kv.

L’objectiu és millorar les prestacions per als viatgers en ample estàndard, ja que, quan acaben definitivament els treballs i s’incorpore el tercer carril, es disposarà de més vies per les quals circular tant en ample convencional (1.668 mm) com en ample estàndard (1.435 mm) i l’AVE València-Castelló ja no tindria una sola via disponible, amb el que no serà tan sensible a les afeccions que puguen sorgir. A més, en un futur pròxim permetran els trànsits de mercaderies en ample estàndard des de o cap a Europa.

En aquest punt, Boira ha assenyalat que tota l’actuació del tercer fil està prevista per a l’any 2022, tal com ja va avançar el ministre Ábalos, i el comissionat espera que “aquesta línia estiga adaptada amb totes aquestes millores i tindrem damunt de la taula la doble plataforma que, en aqueix moment, el Ministeri presentarà a través de l’estudi informatiu, i que parlarà ja del nou horitzó que serà la nova plataforma entre València-Castelló”.

MÉS DE 50 ANDANES PER A TRENS DE 750 METRES EN 2025

Quant a les obres en les estacions de Borriana i Massalfassar, Boira ha explicat que els treballs permetran andanes de 750 metres per a aquesta mena de trens llargs. I ha avançat que espera que tindre adaptats per a l’any 2025 més de 50 andanes des d’Alacant.

Segons Boira, si un tren pot mesurar 750 metres, la seua capacitat de competir millora un 14,97%, és a dir, que circular amb trens d’aquesta grandària representa un estalvi per a l’activitat ferroviària de quasi un 15%. D’aquesta manera, la inversió que requereix aquesta actuació reportaria un benefici d’un 111%, ha ressaltat.

ELS BITLLETS SERAN VÀLIDS PER A RODALIA I MITJANA DISTÀNCIA

Amb motiu de les obres en el túnel del Cabanyal, Renfe ha adaptat la seua oferta i ha modificat els horaris dels trens de Rodalia de la línia C-6 que circulen entre València i Castelló, des del 26 de juny i fins al 31 d’agost.

La companyia programarà la circulació de 53 serveis diaris, entre totes dues ciutats, durant el període dels treballs, amb el que comptarà amb 26 serveis menys, 13 per sentit, ja que actualment l’oferta és de 79 freqüències diàries.

El que es fa és “avançar tres setmanes els horaris d’estiu” que ja comporten aquesta reducció del servei, ha explicat José Luis Gil, gerent de l’àrea de servei públic en la Comunitat, Múrcia i Aragó. Per a compensar, utilitzarà els trens de rodalia amb major capacitat en la citada línia fins a la finalització de les obres.

L’oferta dels serveis de Mitjana distància en les relacions València-Barcelona, València-Tortosa i València-Terol-Saragossa es mantindrà íntegrament. Tampoc es veurà modificada l’oferta i horaris de rodalia de la línia C-5 València-Sagunt-Caudiel.

Durant aquest període de temps i amb la finalitat de facilitar les oportunitats de viatge, els títols de rodalia seran vàlids per a poder viatjar als trens de Mitjana distància. Es permetrà l’accés als viatgers amb títol de transport de Rodalia a tots els serveis de Mitjana distància que circularan entre València, Sagunt i Castelló.

A més, a alguns d’ells se’ls ha incorporat parades en algunes estacions del tram afectat, per a afavorir el trànsit de Rodalia.

D’altra banda, amb motiu de les obres que Adif realitza a Massalfassar, està suspesa la parada comercial en aquesta estació per a tots els trens que tenen origen València i destinació Castelló fins al mes de setembre.

L’oferta dels serveis de Llarga Distància: Intercity i Alvia que uneixen Madrid i la província de Castelló (amb origen i destinació (Orpesa i Vinaròs), així com els trens del Corredor Mediterrani: Euromed i Intercity, entre València i Barcelona, es manté sense cap alteració.

CANVIS EN L’ALTA VELOCITAT A L’AGOST

Durant la segona fase de les obres, entre el 31 de juliol i el 31 d’agost, els quatre serveis AVE, Madrid-Castelló, dos per sentit, es realitzaran amb un tren d’ample variable de la sèrie 120, amb la finalitat de garantir la circulació directa fins a destí, sense transbords entre València i Castelló durant la realització de les obres.

Aquests canvis suposen una modificació puntual en els horaris d’eixida i una variació en el temps de viatge, amb un increment entre 18, 23 i 26 minuts en relació amb el servei habitual.

La informació completa sobre horaris i freqüències es pot consultar en els telèfons 963 357 400 i 963 357 440, així com en la pàgina web de Renfe, www.renfe.com.

Els clients podran informar-se també a través de tots els canals d’assistència al viatger de Renfe: megafonia i cartells informatius en trens i estacions, així com en el perfil de twitter @CercaniasVLC. Els usuaris també podran informar-se en la web d’Adif (www.adif.es), @infoAdif i a través de l’app ‘Adif en el teu mòbil’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =