25n
25N
25N

El coronavirus, cap de cartell als festivals valencians d'estiu

Un estiu sense festes? Segur que t’has fet alguna vegada aquesta pregunta, i encara que la veges impossible, molts ajuntaments valencians ja han suspés les seues festivitats estivals

El coronavirus, cap de cartell als festivals valencians d'estiu
26/04/2020 -

Amb l’ajornament de les Falles del mes de març al mes de juliol, vam veure una possibilitat de celebrar aquesta festivitat valenciana tradicional, aviat. No obstant això, igual va ser un poc precipitar anunciar que les Falles es podrien celebrar a mitjan juliol, ja que en l’àmbit estatal moltes han sigut ja les festivitats estivals que s’han suspés, com per exemple la festivitat pamplonesa del 7 de juliol.

De segur que t’ha rondat la idea pel cap que les festes estivals valencianes podrien ser suspeses per evitar una nova onada de contagis i a més, per seguretat. En el fons et pareix lògic, però el teu subconscient ho veu una mesura un poc “estranya”, ja que els valencians i les valencianes repetim mil i una vegades allò de “les festes són sagrades”. Però, enfront de una pandèmia com la que estem vivint, s’haurien de suspendre totes les festivitats estivals que pogueren acollir a un gran nombre de gent?

De nord a sud del territori valencià, molts han sigut els pobles, localitats i ciutats que han acordat ajornat o suspendre les seues festes que a tanta gent acullen. Ciutats com Alzira o Bunyol han decidit la suspensió de les seues festes, d’aquesta manera la localitat castellonenca de Bunyol, serà el primer any que no es tenyisca de roig i s’inunde d’olor a tomaca, amb la ja tradicional Tomatina. Per altra part, la localitat riberenca d’Alzira ha decidit suspendre les festes patronals en honor a Sant Bernat que estaven programades del 17 al 25 de juliol.

No podem arriscar-nos, ja que ningú ens assegura que arribat el moment tinguem el vistiplau de les autoritats sanitàries i que es puguen celebrar amb les condicions de seguretat adequades. La decisió és suspendre i no s’ha considerat canviar la data”. Xavi Pérez, regidor de Festes.

La gran festa de la ciutat de València, com són les Falles, així com la Magdalena de Castelló no s’han pogut celebrar en les seues dates previstes, justament al mes de març, i de la mateixa manera, la gran festa alacantina de les Fogueres de Sant Joan, prevista per a finals de juny, ha hagut de ser ajornada, en un principi, del 2 al 6 de setembre d’aquest mateix any. De la mateixa manera, les Festes de Moros i Cristians de la localitat de l’horta valenciana també s’han hagut de suspendre.

El territori valencià i la seua temporada estival es caracteritza pel gran nombre de festivals multitudinaris que acull durant els mesos de juliol i agost, i encara que alguns festivals com el Medusa de Cullera, l’Arenal de Borriana o el FIB de Benicàssim no s’ha pronunciat sobre el possible ajornament, tot apunta al fet que tard o prompte hauran d’emetre un comunicat fer informar els seus usuaris, els quals es troben en un mar d’incerteses pel dubte de si es farà o no el festival.

Els festivals que ja han anunciat que s’ajornen a la tardor, com el Festival de les Arts, reconeixen que no ho poden garantir al cent per cent, és per això que demanen ajudes al govern espanyol alhora que espremen la imaginació. Un exemple clar d’imaginació i innovació és El Montgorock Festival de Xàbia, el qual treballa en un sistema per a garantir la distància social i han dissenyat un projecte per a dividir la pista en llotges amb aforament limitat.

Es tracta de reagrupar a les persones en grups de 50 persones per parcel·les, però abans hi ha altres mesures com la presa de temperatura o ser ruixat amb gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte. Josan Serrano, director del Montgorock Xàbia Festival

 

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 10 =