25n
Orgull
Orgull

El coronavirus avança entre la "preocupació" i l'"esperança" en la Comunitat Valenciana

Els casos positius diaris s’han estabilitzat en les últimes actualitzacions de Sanitat

Xisco Navarro

El coronavirus avança entre la "preocupació" i l'"esperança" en la Comunitat Valenciana
16/07/2021 -

La pandèmia de la COVID-19 ha empitjorat en el pitjor moment. En plena temporada de vacances i amb el sector turístic esperant amb els braços oberts a visitants nacionals i internacionals per a recuperar-se, la flexibilització de restriccions i l’augment de reunions socials ha posat en perill els avanços que havien situat a la Comunitat Valenciana com un dels destins més segurs d’Europa. No obstant això, la Mesa Interdepartamental ha mogut fitxa amb un nou paquet de restriccions i les últimes dades apunten a una estabilització.

Com en totes les ones de la pandèmia, els contagis continuen tenint repunts i baixades d’un dia per a un altre, per la qual cosa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els membres de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 actuen especialment si hi ha un “increment exponencial”, una transmissió continuada o, en el pitjor dels casos, una pèrdua de traçabilitat.

Això explica l’aplicació de noves mesures des d’aquest cap de setmana: tancament de l’oci nocturn, limitació d’aforaments, limitació de l’horari de l’hostaleria i toc de queda selectiu i reducció de persones en reunions socials des del dilluns, principalment. Del 22 al 24 de juny la Comunitat Valenciana va passar de 279 a 821 contagis i eixa xifra ha anat disparant la corba a poc a poc i, amb ella, la incidència de casos per 100.000 habitants.

La situació és més que incerta per aquests vaivens, però les últimes xifres mostren una tendència cap a l’estabilització: del 9 al 12 de juliol s’ha produït un descens accelerat de fins a 1.200 casos menys que la jornada anterior (per exemple, el dia 12) i, després d’un repunt dimarts passat, la corba s’ha frenat un parell de dies i ha crescut lleugerament. Això sí, superant els 2.000 casos que no es registraven des de febrer, quan l’ona més greu en la Comunitat Valenciana disminuïa.

Sobre aquest tema, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, assenyalava ahir que s’albira un futur pròxim una mica més optimista: “En aquests moments veiem amb preocupació que creix la pandèmia, però aquest creixement és més alentit, no tenim el de les setmanes passades. Per tant, veiem amb preocupació aquest increment però també amb esperança, perquè a poc a poc anem contenint el virus”.

Sobre aquesta qüestió també s’ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que el dimecres va destacar que, com a mínim, cal esperar i observar els efectes de les mesures durant 10 o 15 dies per a tornar a avaluar l’evolució de la pandèmia, amb un índex de reproducció (calcula la mitjana de persones contagiades a partir d’un mateix cas) que està estabilitzat.

Per això, la setmana que ve s’espera una nova trobada per a analitzar l’impacte d’aquestes restriccions en la Comunitat Valenciana i saber si seran necessàries més mesures o si, per contra, serà possible rebaixar les normes.

Segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat, en la Comunitat Valenciana hi ha 2.343.850 persones amb la pauta completa de la vacuna, 426.077 contagiades des que va començar la pandèmia i 7.470 mortes. Així mateix, hi ha 20.590 casos actius, dels quals 421 es troben hospitalitzats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 13 =