25n
25N
25N

El cor Les Veus de la Memòria actuen al Saló de Cristall

El cor Les Veus de la Memòria actuen al Saló de Cristall
04/07/2019 -

El Saló de Cristall del Consistori ha acollit aquest matí un concert oferit pel cor Les Veus de la Memòria, una agrupació musical integrada per persones amb la malaltia d’Alzheimer pertanyents a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de València (AFAV). Aquest recital, dirigit per Soledad Corachán i Jorge Sánchez, s’emmarca en el cicle dels Concerts dels Dijous, actuacions que l’Ajuntament programa per a tota la ciutadania.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha saludat aquest matí els membres del cor i ha destacat que «aquesta actuació té un gran significat per a nosaltres, ja que, d’alguna manera, l’Ajuntament està col·laborant amb la teràpia d’aquesta malaltia i pensem que és molt important. En aquests moments, aquesta malaltia està augmentant, com l’edat mitjana de les persones, i per això, la teràpia musical és una de les solucions més importants, amb la qual volem col·laborar i ajudar».

Entre les peces que ha interpretat el cor està l’havanera A tu lado; Compadre Guilleri, Io sono un bambino i La vita è bella, de Nicola Piovani; Volver, de Carlos Gardel; Sevilla, de Miguel Bosé; Inolvidable, de Kayla Blackburn, Lyzz Zinn i Laura Beele, i Mamma Mia, d’ABBA. Com a pianista estarà David Barberá i com a percussionista, Roberto Moreno.

COR LES VEUS DE LA MEMÒRIA

El cor Les Veus de la Memòria sorgeix a principi de febrer de 2010 a iniciativa d’una estudiant que estava realitzant les seues pràctiques a AFAV i, en col·laboració amb el terapeuta musical del centre, comencen a formar el cor. Així mateix, els beneficis per als malalts que hi participen són nombrosos: estan més actius, amb millor humor, es treballa la memòria, el llenguatge, l’atenció i el ritme.

Fins al moment ha oferit més de cinquanta concerts i està integrat per quaranta-huit malalts amb edats que van des dels 55 fins als 92 anys. Tots són usuaris del centre de dia de l’associació i es troben en estadis inicials i moderats de la malaltia, fins i tot algun dels integrants està ja en estadis avançats.

Les persones responsables del cor en aquest moment són la musicoterapeuta Soledad Corachán i el codirector Jorge Sánchez. Els assajos estan establits dins de les activitats del centre de dia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València, i assagen una o dues voltes a la setmana. A més, tenen sessions de musicoteràpia cada dia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =