25n
25N
25N

El Cor de la Generalitat comença la gira de 'Quien amores tiene' amb Harmonia del Parnàs

La primera actuació de la gira tindrà lloc el 31 de juliol a les 22.00 a la plaça de la Vila de Vilafranca

El Cor de la Generalitat comença la gira de 'Quien amores tiene' amb Harmonia del Parnàs
27/07/2020 -

L’Institut Valencià de Cultura presenta la gira del Cor de la Generalitat Valenciana, que va començar amb l’estrena absoluta de l’espectacle ‘Quien amores tiene’ al Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro i que ara continuarà amb quatre concerts més a Vilafranca, Peníscola i Santander.

El 31 de juliol a les 22.00 hores, la plaça de la Vila de Vilafranca (Els Ports) acollirà la representació de l’espectacle, que fan conjuntament el Cor de la Generalitat Valenciana i el grup Harmonia del Parnàs, sota la direcció musical de Marian Rosa Montagut.

Posteriorment, ‘Quien amores tiene’ arribarà a Peníscola el 3 d’agost a les 22.30, i d’aquesta manera encetarà la programació del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca al Pati d’Armes del Castell de Peníscola. La gira conclourà a Santander amb dos concerts, els dies 7 i 8 d’agost, a Noja i Luzmela, respectivament, dins del Festival Internacional de Santander.

El programa de l’espectacle ‘Quien amores tiene’ és una commemoració del V centenari de la primera volta al món, amb una mostra significativa de la música que sonava en els temps en què el portugués Magallanes, amb el finançament de la Corona Espanyola, va fer la primera circumnavegació a la Terra de la història. La proposta musical inclou obres que sonaven en aquells anys de manera habitual a la Península, cançons que procedien de la tradició popular i que van ser elaborades en composicions polifòniques pels grans mestres. L’eix conductor de la proposta és l’amor i el desamor, que pren com a títol la cançó de Juan Vázquez ‘Qui amors té, com dorm? Dorm cadascú com pot…’.

El Cor de la Generalitat Valenciana està acompanyat en aquesta gira per Harmonia del Parnás, amb el corneta Gebhard David, els sacabutxos Elies Hernandis, Álvaro Martínez, Ricardo Ortiz i el percussionista Daniel Garay. A Almagro, es va comptar amb la soprano Erika Escribá-Astaburuaga, i la mezzosoprano Pilar Esteban Pradas, que tornaran a estar presents als concerts de Santander, mentre que a Peníscola i Vilafranca es comptarà amb les sopranos Jaqueline Squarcia i Estrella Estévez. L’espectacle també compta amb l’actor Alberto Baño, i està dirigit per Jordi Blanch Tordera, director del Cor de la Generalitat i Marian Rosa Montagut, com a directora musical.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 9 =