caixa popular

La Cordà de Paterna, pólvora i tradició

Els tiradors cremen al voltant de 2.000 coets per minut en la Cordà

La Cordà de Paterna, pólvora i tradició
25/08/2017 -

Enguany, Paterna està vivint unes festes molt especials. I és que la Cordà, un dels elements més característics de les seues Festes Majors, ha sigut declarada d’Interés Turístic Nacional. Així, Paterna s’ha convertit en el primer municipi d’Espanya relacionat amb la pólvora i el foc que ha obtingut aquesta distinció.

D’aquesta manera, la Cordà d’enguany serà diferent. Per primera vegada, l’estàtua del Coeter es mantindrà descoberta durant una cordà, que es realitzarà diumenge que ve 27 d’agost, en el carrer Major. Una petició històrica que, per fi, s’ha dut a terme i que, a més, permetrà que visitants i veïns contemplen una estàtua que reconeix la valentia dels tiradors participants en un dels esdeveniments de pólvora més espectaculars.

Així, com a colofó a uns dies intensos, replets de música, activitats, cultura i esports, en la matinada d’aquest diumenge, la pólvora tornarà a omplir els carrers d’aquest municipi valencià. No ho penses més. Si encara no tens pla per a aquest cap de setmana, no et perdes la Cordà de Paterna.

La Cordà, que va sorgir de manera espontània, pot arribar a tenir al voltant de 25 minuts de durada, depenent de la quantitat de coets que es disparen. Així, els tiradors, dirigits pel Coeter Major, poden arribar a cremar 55.000 coets aproximadament, ja que la xifra ha anat augmentat any rere any, i amb una intensitat de 2.000 coets per minut.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 7 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats