25n
25N
25N

La Cordà Infantil d'Alaquàs acosta la tradició als més xicotets

La Cordà Infantil d'Alaquàs acosta la tradició als més xicotets
05/09/2019 -

La Cordà Infantil, organitzada per l’Associació Amics de la Cordà i l’Ajuntament d’Alaquàs, s’ha convertit amb els anys en un dels actes pirotècnics més importants de les Festes Majors del municipi: tant pels seus protagonistes com també pel seu objectiu, que tal com ha apuntat el President de l’Associació Damià Taberner Andrés, és ‘’ensenyar a les noves generacions la tradició de la pólvora i fomentar-ne la participació de manera responsable’, transmetent així una part important de la nostra història local, de generació en generació”.

L’Associació Amics i Amigues de la Cordà d’Alaquàs coordina aquest esdeveniment implicant-se al màxim per tal que els xiquets i xiquetes puguen gaudir de la cita i perquè facen un ús respectuós dels coets. Per això, els ensenyen com emprar-los i realitzen el control. Prèviament, els xiquets i xiquetes han hagut de realitzar el Curs de Consumidor reconegut com a Expert que imparteix la Policia Local d’Alaquàs i l’Associació Amics i Amigues de la Cordà.

En la Cordà d’enguany s’han cremat un total de 300 dotzenes de coets (específics per a xiquets i xiquetes). A més, es van tirar 12 peces per cordà, tal i com es feia antigament.

Abans d’anar cap al recinte tancat on es va celebrar l’acte, tot el grup es va reunir a la plaça el Santíssim per vestir-se, acudir fins al recinte junts i poder així participar en aquest esdeveniment. Tot el trajecte fins a arribar a la gàbia situada a la plaça d’Espanya va estar il·luminat amb bengales de colors.

Al recinte, els xiquets es van repartir en 12 punts per a la distribució dels coets. En tot moment van estar acompanyats per un membre de l’associació, responsable de donar-los la pólvora.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 16 =

programacion rialto
diputacion de valencia 25n
25 paiporta 2019
25n el puig
alcasser 25n 2019
25 paiporta 2019
medioambiente torrent
diputacion de valencia 25n
25n el puig
diputacion de valencia 25n