25n
25N
25N

Una Cordà especial i un programa replet d'actes per a celebrar el 9 d'Octubre a Paterna

Una Cordà especial i un programa replet d'actes per a celebrar el 9 d'Octubre a Paterna
03/10/2019 -

Amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Paterna ha organitzat una setmana d’actes commemoratius per a celebrar tan assenyalada data.

La programació cultural arrancarà aquest divendres 4 d’octubre amb la representació teatral en valencià de l’obra “L’Electe” del grup l’HortaTeatre, en el Gran Teatre a les 20.30 h.A més, a les 23 h, tindrà lloc un espectacle pirotècnic de “Tir de Canyes i Peixos” que eixirà de la plaça del Pou fins a la plaça del Poble.

El dissabte 5 d’octubre les activitats s’iniciaran al matí amb una jornada lúdica organitzada pel Museu de Ceràmica en les quals, d’11 a 14 hores, les assistents gaudiran de tallers de ceràmica i arqueologia.

A la vesprada, el grup de dansa Xafarnat i la Colla Gatzara oferiran una actuació de ball que recorrerà des de la plaça Major fins a la porta de l’ajuntament.

El dia finalitzarà amb un sopar de germanor de les diferents entitats festives i culturals que organitzen els actes commemoratius; Interpenyes, Intercomparses, Junta Local Fallera, Centre Musical Paternense i la Confraria del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer.

El diumenge 6 d’octubre a les 08.00 hores tindrà lloc la “Despertà”, que recorrerà el carrer Major fins al carrer Vicente Lerma.

El 8 d’octubre, a les 19 hores, se celebrarà l’acte institucional de lliurament de les insígnies del 9 d’octubre, que enguany han recaigut en l’empresa “Andreu Barberá”, l’escultor Nassio Bayarri i l’entitat esportiva València C.F., a més del Premi al Mèrit Lingüístic atorgat a l’escriptor Alejandro Llabata. Finalitzat l’acte, a les 23 h, tindrà lloc la Cordà commemorativa del 9 d’Octubre en el choetòdrom..

Finalment i coincidint amb el dia de la Comunitat Valenciana, el dimecres 9 d’octubre, a les 11.30 h, una processó cívica recorrerà els principals carrers del municipi per a acabar amb una ofrena floral en memòria de Jaume I a les portes de l’ajuntament acompanyat d’orxata i fartons per a tots els presents.

Els actes commemoratius finalitzaran a les 18 hores amb l’espectacle teatral “Io-io” de la companyia Lucas Escobedo en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, també en valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 6 =