25n
25N
25N

La cordà torna, 20 anys després, a Benimàmet

La cordà es dispararà aquest dissabte, 26 de gener, a les 23.00 hores

Foto de Rafa González

La cordà torna, 20 anys després, a Benimàmet
22/01/2019 -

Benimàmet es prepara per a acollir uns dies intensos amb motiu de la celebració en honor a Sant Antoni Abat. Del 24 al 26 de gener, veïns i visitants gaudiran de diferents activitats, per a tots els públics, que aniran des de xarrades i exposicions fins als actes més tradicionals, com la benedicció d’animals o l’encés de la foguera en honor al sant.

No obstant això, Benimàmet ha fet un pas més enllà en la recuperació de les seues tradicions, gràcies també a la col·laboració de la Falla Plaça la Tenda. Així, aquest dissabte, 26 de gener, la pólvora, en la seua màxima esplendor, tornarà a fer vibrar als assistents amb la recuperació de la cordà, que posarà punt final a la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat.

Aquesta tradicional cordà, que torna a renàixer en Benimàmet després de 20 anys, es dispararà aquest 26 de gener, a les 23.00 hores. No obstant això, en els dies previs, la comissió de Sant Antoni Abat ha organitzat diferents actes per a compartir-los envoltats d’amics i familiars.

La celebració arrancarà el dijous, 24 de gener, a les 19.00 hores, amb la inauguració de les exposicions ‘Cens de carros i cavalls 1940-1960’, ‘Història de la Pirotècnia’ i l’exposició de pintura ‘Vicent Campos’ i protectora Moderpran, que tindran lloc en l’Espai Obert de la localitat.

El divendres, 25 de gener, serà el torn de les xarrades, que començaran a les 19.00 hores en l’Espai Obert. Així, veïns i veïnes podran assistir a la presentació d’obres del pintor Vicent Campos, així com a les xarrades sobre ‘Coets i tradició en Benimàmet’ per Manolo ‘Torrella’; ‘Gossos i convivència’ impartida per la Policia Local de Benimàmet; i ‘Història carros i cavalls’ per Vicent Benlloch.

El dia gran serà el dissabte. A les 17.00 hores, començarà la benedicció d’animals en la parròquia Sant Vicent Màrtir i, a continuació, a les 19.30 hores es procedirà a la missa en honor al sant. En finalitzar, a les 20.00 hores, serà el moment d’encendre la tradicional foguera de Sant Antoni per a donar pas a un sopar popular de pa i porta, aprofitant les brases de la foguera. Com a colofó a aquesta festa, els assistents podran gaudir de la cordà tradicional que torna per a quedar-se.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =