caixa popular

Ribó: 'La Copa Davis consolida a València com una ciutat d'esport internacional'

Ribó: 'La Copa Davis consolida a València com una ciutat d'esport internacional'
29/03/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyats per les regidores Sandra Gómez i Maite Girau i el president de la Federació Valenciana de Tenis, Antonio Martínez Cascales, han participat en la jornada “Tenis al carrer” que ha tingut com a escenari la plaça de l’Ajuntament, una activitat dirigida a la promoció del tenis entre els xiquets i xiquetes de la ciutat a pocs dies de l’eliminatòria Espanya-Alemanya de la Copa Davis que es disputarà en la Plaça de Bous, el condicionament de la qual han pogut comprovar més tard.

L’alcalde Joan Ribó ha manifestat la “gran satisfacció de l’Ajuntament perquè un esdeveniment esportiu com la copa Davis es duga a terme a València. És molt important per a la nostra ciutat perquè la consolida com una ciutat de l’esport pocs dies després de la celebració del Campionat del Món de Mitja Marató. Ja són moltes les activitats esportives que fan que València tinga un pes important en l’àmbit internacional”.

Moments abans de fer eixa manifestació Joan Ribó ha disputat uns punts en una de les pistes de tenis instal·lades en la plaça de l’Ajuntament per les quals a les 13 hores ja havien passat més de 300 xiquets i xiquetes de les escoles esportives municipals de tenis, que han rebut una invitació per a assistir com a públic a l’entrenament obert que l’equip d’Espanya realitzarà el pròxim dia 4 d’abril en la Plaça de Bous. “Fa un moment estàvem jugant amb xiquets i xiquetes de les escoles municipals com a activitat paral·lela a aquesta gran cita esportiva. El fet que participen en la Copa Davis figures mundials com Rafa Nadal té a més una bona influència sobre tot l’esport de base, tan important per a la ciutat, i potencia el nostre treball en eixes escoles”.

L’alcalde ha assenyalat que “l’esport d’elit i l’esport de base es complementen mútuament i és molt positiu treballar-los conjuntament”, i ha destacat “un altre efecte molt positiu d’aquest esdeveniment com és el de la projecció de la ciutat en tots els mitjans de comunicació mundials, del que sens dubte es deriven beneficis per a València a tots els nivells, especialment turístics i econòmics”.

OBRIR LA CIUTAT

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Copa Davis “és un esdeveniment molt interessant per a València, que és ja una terra d’acolliment de grans esdeveniments esportius com a fruit d’eixe esforç que s’està fent des de l’Ajuntament per a obrir la ciutat, per a fer-la més acollidora i més hospitalària”.

Puig ha ressaltat que “l’esport és un instrument fonamental de convivència, una plataforma enorme per a realitzar somnis, com estem veient ara mateix amb els xiquets i les xiquetes que estan jugant ací a tenis”. També s’ha referit a la presència de Rafa Nadal, “que encarna valors d’esforç, de treball, de conviccions molt important per a eixa pedagogia activa cap als més xicotets i xicotetes”. Igualment ha destacat les oportunitats turístiques que genera la disputa d’una eliminatòria de la Davis “que a més és amb Alemanya, una destinació preferent. L’arribada de gent d’eixe país, que ha crescut durant el primer trimestre, és un objectiu central que volem consolidar amb una presència cada vegada major en el mercat alemany”.

La jornada “Tenis al carrer” ha començat a les 11 hores. Per a la seua celebració s’han instal·lat en la plaça de l’Ajuntament cinc pistes de mini tenis, amb les seues corresponents moquetes, xarxes i tanques. Han participat tots els xiquets i xiquetes d’entre 4 i 16 anys que ho han desitjat.

La finalitat d’aquesta iniciativa és la promoció del tenis entre els més joves, enfocar la pràctica de l’esport d’una forma divertida i posar l’accent en la companyia i el sentit d’equip. Tècnics de la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana han sigut els encarregats de dirigir aquesta activitat lúdic-esportiva amb la qual es pretén que els carrers de València es convertisquen en una festa esportiva i amigable.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC