25n
25N
25N

La Coordinadora per la Protecció de les Moles demana reunir-se amb el Botànic sobre Intu Mediterrani

La Coordinadora per la Protecció de les Moles demana reunir-se amb el Botànic sobre Intu Mediterrani
28/10/2019 -

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles ha demanat una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el vicepresident segon i conseller de Vivenda, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Medi ambient, Mireia Mollà, i el titular de Política Territorial, Arcadi España, per a “parlar del futur del paratge natural” i “forçar el recurs” sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la l’informe del Consell que denegava el 2016 la proposta del Pla d’Actuació Territorial Estratègica (ATE) ‘Port Mediterrani’.

L’organització pretén “traslladar-los la seua preocupació per l’afecció medi ambiental, econòmica i social que suposaria l’acceptació de la sentència del TSJCV” en el paratge de Paterna (València) i la implantació del projecte del macrocomplex comercial, ara conegut com Intu Mediterrani, ha explicat en un comunicat.

La Coordinadora ha criticat que “encara està esperant reunir-se” amb Ximo Puig “des de la legislatura passada”, mentre que el president “sí que s’ha reunit amb el representant” de la promotora del projecte. L’organització diu “no entendre els dubtes de Ximo Puig a l’hora de recórrer la sentència que dona la raó, parcialment, a Intu”.

L’entitat ha destacat també que la promotora d’Intu Mediterrani “ha manifestat que exigirà 150 milions d’euros” després de la sentència del TSJCV. De manera que, “si no es recorre la sentència, a més de l’atemptat ecològic i la destrucció d’ocupació que suposaria la instal·lació de Port Mediterrani, es donaria la paradoxa que ho hauríem de pagar els valencians i valencianes”, ha criticat.

Per això, ha sostingut que “només cap recurs i protecció ja”. Ha anunciat també que va a llançar una campanya aquestes setmanes per a forçar el Consell al fet que recórrega la sentència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 1 =

Informacion coronavirus