25n
25N
25N

La Coordinadora d'Hostaleria rebutja la "nova maçada" de la Generalitat i reactiva les mobilitzacions

La Coordinadora d'Hostaleria rebutja la "nova maçada" de la Generalitat i reactiva les mobilitzacions
08/04/2021 -

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) manifesta el seu “més absolut rebuig a la nova maçada a les pimes del sector” i anuncia que reactiva les mobilitzacions davant la decisió de la Generalitat de mantenir la majoria de restriccions i només ampliar de quatre a sis persones el màxim permés per a les reunions en espais públics, com a terrasses de bars i restaurants.

“De nou, i sense haver complert amb els compromisos adquirits sobre la participació del sector en la Mesa de la desescalada de l’oci i l’hostaleria, el Consell anuncia el manteniment d’unes mesures que només des del passat 8 de gener, en el qual es va implantar el tancament a les 17 hores i després dels successius tancaments i restriccions d’aforaments i horaris, ja han provocat unes pèrdues acumulades de més de 1.017 milions en l’oci i l’hostaleria. O cosa que és el mateix: 11 milions diaris per a la malparada economia de sector”, denúncia en un comunicat.

La CEOH no ho entén quan la Comunitat té les millors dades epidemiològiques regionals d’Europa, amb una incidència acumulada de 31 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Al seu judici, resulta inconcebible que no s’adopten mesures que permeten flexibilitzar l’activitat de les pimes.

Tot això, adverteix, tenint en compte el preu insostenible que ha de pagar un sector que ha vist com des de l’inici de la pandèmia ha perdut més de 10.000 empreses hostaleres i 34.500 llocs de treball.

Davant aquesta situació, la coordinadora exigeix al ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, que “servei de la interminable condemna i ruïna a l’hostatgeria i pose la ciència i la tecnologia per a salvar a les empreses del sector”.

“RADICALISME SANITARI”

També critica que “el radicalisme sanitari de la gestió d’aquesta crisi posa de manifest la incompetència del govern del Botànic per a abordar l’impacte econòmic de pandèmia, que continua negant els recursos que la Unió Europea i el Govern central han destinat a protegir les pimes i als treballadors dels sectors més afectats per la crisi”.

Avui dia, la CEOH insisteix que resulta incomprensible que “no hi haja un pla d’ajudes comptant amb els recursos que li correspon a la Comunitat Valenciana dels 140.000 milions de la UE i els 11.000 milions que el Govern destinat a les pimes i les empreses més perjudicades”.

Segons les seues xifres, les pimes a penes han pogut comptar amb 2.000 euros per empresa del pla d’ajudes ‘parèntesis’ i “no s’han tramitat encara en tots els municipis”. Una quantitat que “no dóna ni per a pagar un mes de lloguer” quan calculen entre 80.000 i 300.000 euros de pèrdues de mitjana en les empreses d’oci i hostaleria, després de 13 mesos de confinament, tancaments intermitents i tocs de queda.

Per tot això, davant la indignació i el cansament que provoquen els successius anuncis de retallades i restriccions sobre “un sector al qual es continua estigmatitzant al cap d’un any d’abandó”, la CEOH anuncia la reactivació de les mobilitzacions dirigides a desbloquejar l'”absència total de diàleg” de la Generalitat amb els sectors afectats, així com la posada en marxa d’un pla de rescat i d'”ajudes econòmiques realistes que compense les dramàtiques conseqüències econòmiques de les decisions del Consell”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 17 =

museo prehistoria