25n
25N
25N

Cooperació col·labora amb ACNUR en projectes que atenen a les persones refugiades durant la COVID-19

La Generalitat ha subvencionat un total de 53 projectes des de l’obertura del comité espanyol d’ACNUR a la Comunitat

Cooperació col·labora amb ACNUR en projectes que atenen a les persones refugiades durant la COVID-19
22/07/2020 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, acompanyada de la directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Xelo Angulo, ha visitat aquest matí la seu de la delegació d’ACNUR a la Comunitat Valenciana.

Pérez Garijo i Angulo han sigut rebudes per Arancha García, coordinadora del comité espanyol d’ACNUR en la CV, i Albert Millet, responsable d’Incidència i Educació per a la Ciutadania Global.

Des de l’ONG han incidit en les “terribles” xifres i la situació de la població refugiada i traslladada actualment arreu del món: un total de 79,5 milions de persones.

La consellera ha manifestat la preocupació del Govern valencià per aquesta problemàtica “que malauradament és cada vegada més freqüent i que vegem cada dia a les fronteres de moltíssims països i també a la nostra mar Mediterrània”.

“Compartim els valors d’ACNUR, i li mostrem el suport en la seua immensa tasca que realitzen als països confrontants dels conflictes, on arriben el 80 % de les persones refugiades, les quals estan patint ara doblement amb les conseqüències de la COVID-19”, ha recordat.

Des de la Conselleria han manifestat el recolzament a la implementació del Pacte Global d’Immigració, el qual treballa per millorar l’economia i l’educació en els països d’asil. Seguint aquesta direcció, la Generalitat ha subvencionat des de 1997 -any en què es va obrir la delegació valenciana del Comité espanyol d’ACNUR – un total de 53 projectes, dels quals 22 corresponen a projectes de Sensibilització i Educació per a la Ciutadania Global. Quatre d’ells estan actualment en execució i es tracta d’iniciatives que treballen en àrees d’intervenció que abasteixen l’educació formal -primària i secundària- l’educació no formal i l’àmbit universitari.

Educació per a la Ciutadania Global

És el cas del projecte ‘Jo em dic Brisa, i tu?’, un recurs educatiu que planteja un treball a mitjà i llarg termini per a aprofundir en l’estudi i anàlisi de les causes del desplaçament forçat de milers de persones, fomentant una ciutadania crítica i plantejant proposades de canvi de la realitat de les persones refugiades. Aquesta proposta està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i garanteix una educació per a la ciutadania global, inclusiva, equitativa, de caràcter transformador.

Els fons s’han destinat a salvar i dignificar les vides de milers de persones desplaçades i refugiades que han hagut de fugir de les seues llars de manera forçosa. El treball s’ha centrat en projectes en països limítrofs, atenint-nos a aquestes persones refugiades procedents de països com Síria o Yemen, on la situació s’ha vist encara més agreujada amb la pandèmia.

Projectes de Cooperació

La Conselleria de Cooperació també ha subvencionat des de l’obertura de la delegació CV del comité espanyol d’ACNUR 31 projectes més, aquestos de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Acció Humanitària i Emergència, 3 dels quals estan ara mateixa en execució.

Els fons s’han destinat a salvar i dignificar les vides de milers de persones desplaçades i refugiades que han hagut de fugir de les seues llars de manera forçosa. El treball s’ha centrat en projectes en països limítrofes, atenent a aquestes persones refugiades procedents de països com Síria o Yemen, on la situació s’ha vist encara més agreujada amb la pandèmia.

Sobre el Comité espanyol d’ACNUR

El comité espanyol d’ACNUR és una organització no governamental, creada a 1993 i que compta a Espanya amb més de 500.000 socis i donants, 55.000 d’ells a la Comunitat Valenciana. El comité espanyol d’ACNUR recapta fons per a atendre les necessitats de les persones refugiades i desplaçades més vulnerables, recolzant en els programes d’acció humanitària i cooperació internacional al desenvolupament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dos =

torrent