25n
25N
25N

Cooperació i Creu Roja reforcen els seus projectes internacionals contra la COVID-19

Cooperació i Creu Roja reforcen els seus projectes internacionals contra la COVID-19
14/07/2020 -

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, acompanyada de la directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Xelo Angulo, han visitat la seu local de la Creu Roja Espanyola a València, on han fet balanç dels projectes i les línies de treball conjuntes dutes a terme per la conselleria i l’organització en matèria de cooperació internacional.

La visita, que ha comptat també amb la presència del vicepresident de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Francisco Galvañ; el president de la Comissió autonòmica de Cooperació Internacional, Carlos Ortega; el coordinador autonòmic de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Miguel Ángel Rodríguez, i la presidenta local de Creu Roja a València, Nieves Dios, s’ha centrat en les principals actuacions que Creu Roja Espanyola ha dut a terme amb motiu del Plan Cruz Roja Responde frente a la COVID-19 a València durant els primers mesos de l’emergència.

Lluita contra la COVID-19

Pérez Garijo i Angulo a més han aprofundit en els 20 projectes actius ara mateix, en cartera de cooperació internacional a la Comunitat Valenciana, que compten amb finançament de la Generalitat Valenciana. Un d’ells, recentment aprovat pel Comité Permanent d’Acció Humanitària, està situat a Ruanda i proporciona una resposta en matèria de salut i mitjans de vida a les persones afectades per la COVID-19 al país.

La consellera ha destacat el “paper fonamental d’organitzacions com Creu Roja i altres ONGs en la lluita contra la pandèmia, facilitant recursos a qui res té, actuant en sistemes econòmics i sanitaris summament vulnerables i que requereixen la nostra ajuda”.

Tal com ha assenyalat Francisco Galvañ, Creu Roja Espanyola ha redoblat els seus esforços per a mantenir les accions de Cooperació Internacional i adaptar-les davant les mesures de seguretat de la pandèmia.

“El compromís i treball de Creu Roja en la lluita contra la pandèmia i els seus efectes en les persones vulnerables, no sols ha estat present dins de les nostres fronteres, sinó també fora d’elles. És un problema global i, també des de la Comunitat Valenciana, no oblidem a les persones vulnerables a tot el món reforçant i donant suport a projectes de cooperació, com és aquest que desenvolupem a Ruanda”, segons Galvañ.

Altres accions de Creu Roja

A més del nou projecte a Ruanda, l’ajuda humanitària ocupa un lloc fonamental en el Pla de la Comunitat Valenciana a través del conveni del Centre Logístic d’Emergències Internacionals. En aquest sentit, al març Creu Roja va enviar ajuda a Níger des de la Comunitat Valenciana amb destinació a 3.640 famílies procedents de Nigèria per amenaces de grups armats.

D’altra banda, l’educació per a la ciutadania global continua apostant pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d’accions de sensibilització amb la població. En aquest sentit, les activitats a la Comunitat Valenciana s’han adaptat a nous contextos virtuals, per exemple, a través del projecte Ciudad 11 de sensibilització en ODS i el de Migracions Forçoses.

En matèria de cooperació al desenvolupament, Creu Roja continua apostant des de la Comunitat Valenciana per treballar al Sahel com una de les regions més empobrides del món i on la igualtat de gènere és un eix vertebrador en tots els projectes.

Sobre Creu Roja

Creu Roja porta 155 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies. Des del començament de la crisi de la COVID-19, Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seua història en favor de les persones més vulnerables la població general.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d’atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell nacional, de les quals més d’1,7 milions són ateses des de programes socials. Amb el suport d’1.360.000 socis, empreses i aliats.

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Medialuna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − un =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa