caixa popular

Aprovades les bases per a la convocatòria d'oposicions d'agents de Policia Local

Aprovades les bases per a la convocatòria d'oposicions d'agents de Policia Local
24/05/2017 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà aquest divendres les bases per a la provisió de 33 places d’agents de policia local, un dels darrers tràmits abans de la convocatòria oficial de les oposicions que permetran incorporar, per primera vegada després de més d’una dècada, nous agents.

L’Oferta Pública d’Ocupació de l’any passat, la del 2016, aprovada per unanimitat en la Mesa de Negociació, amb presència de tots els representants sindicals, incloïa 33 places per a policies locals, una xifra per damunt de la dels agents que van ser baixa l’any anterior, en haver-se jubilat 25 agents el 2015.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que “la darrera convocatòria d’oposició d’agents de Policia Local va ser la de juliol del 2006 i l’anterior equip de govern va tardar quatre anys a incorporar els agents. Ara, amb el Govern de la Nau, vàrem negociar l’Oferta d’Ocupació Pública durant l’any 2016 i ja en 2017 vàrem començar el procés d’oposició, tota una mostra de la importància que té per a aquest equip de govern la incorporació d’agents de Policia Local a la nostra ciutat. Només des del 2009 fins al 2015 hem perdut 50 agents de Policia Local per culpa de l’anterior govern municipal, que no els va reposar. Ara, en la primera Oferta Pública d’Ocupació, hem convocat 33 noves places, de les quals 30 són de nova creació i tres de consolidació d’agents de Policia interins (els únics que queden a la plantilla de Policia Local)”.

“Només és el principi d’un compromís que mantindrem i executarem durant tot el mandat, però és molt important trencar amb la inèrcia de destrucció de personal a què havia abocat a l’Ajuntament de València la nefasta gestió de personal del Partit Popular”, ha explicat Campillo. “Amb aquestes incorporacions tornem a situar la protecció ciutadana, igual que hem fet amb altres polítiques com les de benestar social, al capdavant de les prioritats del govern municipal”, ha afirmat.

Per la seua part, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, s’ha mostrat satisfeta per ser “la primera vegada en deu anys que s’aproven les bases per a la incorporació de més d’una trentena d’agents de la Policia Local”. Segons ha explicat, “és una necessitat urgent, però no és més que el primer pas per fer créixer la plantilla escassa que va deixar el PP. En uns mesos la incorporació de 33 agents permetrà millorar l’eficàcia i el rendiment de la Policia Local de València”.

Menguzzato també ha indicat que “l’aprovació d’aquestes noves bases agilitzarà de manera molt important l’Oferta Pública d’Ocupació del 2017, que permetrà incorporar més agents dins del pla de creixement de la Regidoria de Protecció Ciutadana”.

Als processos específics dels últims anys no hi hagué cap oferta per a agents de Policia Local, una circumstància que el Govern de la Nau s’ha compromés a revertir des de ja amb aquest primer procés d’oposicions.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats