25n
25N
25N

S'obri convocatòria per a gestionar horts en Malilla

S'obri convocatòria per a gestionar horts en Malilla
09/09/2018 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha anunciat l’obertura imminent de la primera convocatòria per a autoritzar la gestió d’horts urbans en la ciutat, arran de l’aprovació definitiva de les bases que ho regulen i a partir de la primera ordenança municipal que tracta aquesta qüestió, aprovada al novembre de l’any passat.

Aquesta primera convocatòria permetrà a les entitats interessades sol·licitar el permís per a gestionar un total de 86 horts urbans en el barri de Malilla, amb una superfície total de 12.117 metres quadrats, ha indicat el consistori en un comunicat.

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha destacat que aquest projecte veu la llum després d’un treball intens que va començar amb l’elaboració de la primera ordenança municipal que contempla la gestió d’espai públic per part del veïnat.

“Els horts urbans són una alternativa d’oci saludable per a tot el veïnat interessat en una activitat tradicional en la nostra terra, l’agricultura, i incideixen en dos aspectes que entenem que són fonamentals, com la convivència i la sostenibilitat”, ha destacat.

Poden aspirar a la concessió de la gestió d’un espai d’horts urbans les entitats legalment constituïdes i incloses en el Registre Municipal d’Associacions. Aquestes hauran de presentar electrònicament en l’Ajuntament de València una sol·licitud, amb un projecte de gestió i documentació complementària en un termini de vint dies a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el tauló municipal electrònic d’anuncis, que s’estima que serà al començament de la setmana que ve.

COMISSIÓ DE VALORACIÓ

Si hi haguera més d’una entitat sol·licitant, una comissió de valoració decidirà quin dels projectes presentats és el més adequat, a partir de criteris com la justificació de la viabilitat econòmica del projecte, les propostes d’activitats de formació en biodiversitat o agricultura ecològica, la incidència del projecte proposat en el barri, el tractament d’accions que faciliten la integració de col·lectius escolars o la inclusió de col·lectius d’immigrants i de famílies en risc d’exclusió.

L’atorgament de les autoritzacions es farà públic en el tauló municipal electrònic d’anuncis i en la web oficial de l’Ajuntament. Tindran una validesa de quatre anys, que començaran a explicar a partir de l’inici de l’ocupació dels horts urbans, que haurà de ser sempre durant els primers tres mesos a partir de l’endemà de l’adjudicació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

escalante
escalante
Informacion coronavirus
el puig