25n
25N
25N

La convocatòria de la Biennal de Mislata Miquel Navarro cerca noves obres d'art públic en 2020

Les bases de la convocatòria d’art contemporani es transformen en aquesta edició per a adaptar-se al moment; enguany resultaran guanyadors cinc importants projectes artístics que intervinguen a la ciutat i reflectisquen la participació ciutadana, amb la premissa que hauran de romandre instal·lats als carrers o espais municipals durant dos anys

La convocatòria de la Biennal de Mislata Miquel Navarro cerca noves obres d'art públic en 2020
24/07/2020 -

Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa: “este certamen, que en aquesta edició de 2020 es destina a l’art públic, és una fórmula per a universalitzar l’art, i s’adapta a les noves necessitats de la situació sanitària per a intervindre en altres espais, amb major visibilitat i presència; sempre sota l’apadrinament del nostre artista més internacional, Miquel”.

Cinc únics premis, de 4.500 euros cadascun d’ells, protagonitzen la nova modalitat de convocatòria d’art públic per a la BMMN20, que a més inclouran un altre premi, extraordinari, que suposarà una adquisició per valor de 6.000 euros. Una obra que passarà a formar part dels fons de la col·lecció municipal. Les intervencions artístiques, de format lliure, han de garantir la seua perdurabilitat durant un període de dos anys, exposades en un espai públic i urbà a determinar. A més, per prevenció i a causa de la situació sanitària, les obres s’hauran de poder contemplar a distància.

L’exhibició dels cinc treballs premiats d’entre les propostes presentades es durà a terme el mes vinent de desembre, en diferents espais de l’entorn urbà de Mislata. A més, s’inclou per primera vegada en la convocatòria d’art públic un premi extraordinari de 6.000 euros, que haurà de complir amb les bases però no serà temporal, sinó que ampliarà la seua col·lecció d’art de l’Ajuntament, que ja compta en els seus fons amb grans firmes de l’art contemporani nacional.

La comissària de l’edició 2020, Alba Braza, ha explicat que en aquesta convocatòria “buscarem intervencions en l’espai públic que parlen del plantejament de ciutat, així com dels habitants de Mislata, del model de convivència i la importància de les relacions socials generades per la cultura mediterrània”. La Biennal de Mislata Miquel Navarro ret homenatge al cèlebre artista de la ciutat, Miquel Navarro, encara que les propostes artístiques mantindran la seua independència quant a estil i discurs artístic.

Per a la regidora de Cultura, Pepi Luján, “la nostra Biennal ja ha recuperat el seu caràcter de referent cultural de primer ordre, hem augmentat la dotació dels premis i hui és una de les convocatòries d’art contemporani més destacades d’Espanya. Amb ella estem donant oportunitats a més artistes emergents i a uns altres amb àmplies trajectòries que ens ofereixen una visió particular dels nostres espais i ens enriqueixen culturalment. Sempre, comptant amb la participació i el compromís per tractar temes que interessen a la ciutadania, amb un jurat de prestigi, i sota l’apadrinament del nostre artista més consagrat, Miquel Navarro”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =