25n
25N
25N

Convocats els Jocs Florals Vila de Paterna 2021

Convocats els Jocs Florals Vila de Paterna 2021
10/06/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha convocat la LVII edició dels Jocs Florals Vila de Paterna, un certamen literari molt arrelat en el municipi, que aquest 2021 complirà 57 anys de celebració, i amb el qual el consistori busca mantenir la tradició i contribuir a la creativitat literària i artística.

En aquesta edició, i com a novetat respecte a les anteriors, s’ha afegit una nova categoria de premis, tal com ha anunciat la regidora de Cultura, Teresa Espinosa. “Per primera vegada, Junta Local Fallera patrocina un dels premis per als treballs presentats que tracten sobre les Falles de Paterna, col·laborant així a la difusió de les festes i tradicions del nostre municipi a través de la literatura”, ha detallat Espinosa.

D’aquesta manera, en aquesta convocatòria hi haurà 9 categories de prosa i 3 de poesia. Els treballs de poesia hauran d’estar escrits en valencià mentre que els de prosa podran ser en valencià o castellà, depenent de les modalitats. Qualsevol autor o autora pot concórrer a aquests premis fins al 30 de juny, sempre amb treballs inèdits i originals que no hagen sigut presentats en cap altre certamen.

La dotació econòmica dels premis va des dels 200 € fins als 1.000 €, en funció de la categoria seleccionada. Dels 12 premis, l’Ajuntament de Paterna patrocina sis, mentre que la resta el fan entitats com la Federació d’Intercomparses, Federació Interpenyes, el grup de danses Xafarnat, la Real Confraria del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Màrtir, Junta Local Fallera i l’empresa A3 Paterna.

La regidora Teresa Espinosa ha afirmat que “aquest certamen amb dècades d’història a la nostra ciutat permet difondre la història, tradicions i cultura paterneres” al mateix temps que ha recordat “el compromís de la ciutat amb el foment de la cultura i l’art”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =