25n
25N
25N

Igualtat convoca quasi 900 noves places d'acció concertada en centres de diversitat funcional i trastorn mental greu

Igualtat convoca quasi 900 noves places d'acció concertada en centres de diversitat funcional i trastorn mental greu
19/01/2019 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat el concert social per a un total de 893 noves places en centres de persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu, que se sumen a les 7.170 concertades l’any passat amb aquesta nova fórmula de la Generalitat que substitueix al model de subvenció.

En total, 8.063 usuaris de centres gestionats per entitats sense ànim de lucre es beneficiaran durant enguany del concert social convocat pel departament que dirigeix Mónica Oltra per a la prestació de serveis socials especialitzats en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Durant l’any passat, 248 centres amb 7.170 places de diverses tipologies de tota la regió van optar a l’acció concertada, amb un pressupost destinat per al seu finançament de 101.112.850 euros en 2018, detalla l’administració en un comunicat.

Sobre la base de les necessitats d’atenció social, la població atesa i la demanda de places de nova creació, Igualtat ha decidit ampliar la xarxa de recursos amb 893 places a través d’una nova convocatòria d’acció concertada. Podran accedir les entitats d’iniciativa social que gestionen aquest tipus de recursos.

Com recull el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), per al seu finançament en 2019 s’estableix un pressupost de 5,6 milions d’euros. El concert de places s’establirà amb les entitats que gestionen tant centres residencials com centres d’atenció diürna destinats a persones amb diversitat funcional i persones amb trastorn mental greu.

En concret, per a persones amb diversitat funcional es convoquen un total de 336 places en centres d’atenció primerenca de xiquets de 0 a 6 anys, 19 en centres ocupacionals per a la integració sociolaboral, 174 en centres de dia, 13 en residències i 51 en habitatges tutelats.

Per a persones amb trastorn mental greu es convoquen 260 places en centres de rehabilitació i integració social (CRIS), 20 en centres de dia, tres en centres específics per a malalts mentals crònics i 17 places en habitatges tutelats.

La convocatòria recull la regulació del règim jurídic, el procediment i sistema de selecció d’entitats i serveis i els requisits i condicions dels acords d’acció concertada. L’accés a aquestes places serà sempre a través del procediment i òrgan administratiu que destina l’administració per a la seua ocupació.

REQUISITS

Entre els requisits està la necessitat d’estar acreditat i inscrit en el sector de serveis socials corresponent a persones amb diversitat funcional en el registre d’entitats, centres i serveis de la Conselleria. Els interessats també hauran d’estar al corrent del pagament de les obligacions tributàries i de la seguretat social, disposar de solvència i tindre experiència en l’atenció del col·lectiu.

A l’hora de valorar les entitats, es tindran en compte les bones pràctiques socials i de gestió de personal en relació amb les clàusules socials de creació d’ocupació per a persones amb dificultats, plans d’igualtat entre dones i homes i unes altres de caràcter social, entre altres criteris.

El termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria serà d’un mes a partir de l’endemà al de la seua publicació en el DOGV. El Diari també ha publicat la pròrroga per a 2019 del concert concedit i formalitzat l’any passat amb 7.170 places en centres de persones amb diversitat funcional i trastorn mental greu. Per al seu finançament es destina una partida de 103.552.850 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria