caixa popular

"Patim més d'una agressió al dia per part dels interns"

La segona jornada de vaga està convocada per a aquest divendres, 26 d’octubre

EP

"Patim més d'una agressió al dia per part dels interns"
25/10/2018 -

Els funcionaris de presons han dit prou. Cansats d’unes condicions laborals que ni garanteixen la seua seguretat, ni la dels interns, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) convocava, juntament amb la resta d’organitzacions sindicals del sector, sis jornades de vaga general per a exigir al Govern de Pedro Sánchez que complisca amb el promés, i desbloquege el conflicte laboral al qual està sotmés aquest col·lectiu des de fa més d’un any.

Més de 24.000 funcionaris de presons de tota Espanya estaven cridats a unir-se a aquesta primera jornada de vaga que finalitzava anit, a les 22.00 hores, amb un gran èxit de participació. Així, a Picassent, segons el Delegat de CSIF a la Comunitat Valenciana, Jorge Vilas, “la participació va ser del 99%, a excepció dels companys que van haver de garantir el servei mínim”. Al voltant de 3.000 treballadors es van concentrar en l’entrada de la presó de Picassent, de manera pacífica, per a protestar davant la falta de negociació del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

“Encara és a temps d’asseure’s a negociar”, reiteraven des de CSIF, abans d’iniciar aquesta primera vaga. No obstant això, tot apunta al fet que se seguirà avant amb la segona jornada de vaga, que està prevista per a aquest divendres, 26 d’octubre, a partir de les 22.00 hores. Els aturs tornaran a arrancar en els relleus del torn de nit i, de nou, serà de 24 hores. Una vaga que, com la primera, afectarà el règim habitual de comunicacions dels interns amb l’exterior – vis a vis o visites – així com a les activitats socioculturals habituals.

“La falta de personal ens impedeix garantir la nostra seguretat i la dels interns”

I és que els funcionaris de presons no poden més. “Patim més d’una agressió al dia per part dels interns; hi ha més de 3.000 vacants que, a més d’impedir-nos la possibilitat de demanar permisos o vacances, ens impossibilita garantir tant la nostra seguretat, com la dels interns; tenim problemes amb l’àrea sanitària, ja que, per exemple, hem estat tot l’estiu amb tres metges – un al matí, un altre a la vesprada i un altre a la nit – per a 2.500 interns; i, a més, si no disposem de psicòlegs, educadors, psiquiatres… no podem realitzar la nostra labor, que no és una altra que reeducar i reinserir als interns”, explica, a València Extra, Jorge Vilas.

Per tots aquests motius, els funcionaris de presons exigeixen al Govern de Pedro Sánchez que “complisca amb les promeses que ens feia quan estava en l’oposició, però que, ara, diu que no podrà complir fins a 2019″. I és que ha sigut la falta de negociació el que ha desencadenat la convocatòria d’aquestes sis jornades de vaga, que estan programades per al 26 d’octubre i els dies 6, 8, 13 i 15 de novembre.

Però, Què és el que reclamen? Que es cobrisquen les més de 3.000 vacants que no solament els impedeixen dur a terme la seua funció, sinó que han provocat un augment de les agressions als funcionaris per l’escassetat de personal, així com un augment de la retribució salarial, de la mateixa manera que es durà a terme amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. D’acord amb el comunicat emés per CSIF, “el Ministeri d’Interior va oferir una pujada mitjana de 375 euros lineals al conjunt de la plantilla de Presons, que es faria efectiva al llarg de 2019, 2020 i 2021. Si bé, aquesta oferta ha sigut retirada perquè la partida econòmica no ha sigut autoritzada”.

“No descartem convocar una vaga indefinida. La negociació ha d’arribar sí o sí”

Així mateix, Jorge Vilas afig que “quan ja estava elaborat l’esborrany, que incloïa millores en les nostres condicions laborals, es va retirar de la taula sense cap tipus d’explicació”. De moment, la vaga del divendres segueix convocada i els funcionaris ho tenen més que clar. D’esgotar aquestes sis concentracions previstes sense cap tipus de solució “les mobilitzacions s’enduriran. No descartem convocar una vaga indefinida. La negociació ha d’arribar sí o sí”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tretze =