25n
Orgull
Orgull

València promourà la convivència entre patinets elèctrics i vianants

Foto: Fernando Mafe

València promourà la convivència entre patinets elèctrics i vianants
21/08/2018 -

L’Ajuntament de València regularà l’ús dels patinets elèctrics en el model integral de mobilitat urbana, de cara a garantir la fluïdesa en l’ús d’aquests elements de transport, així com la seguretat i la convivència amb els vianants. Així ho ha explicat hui l’alcalde, Joan Ribó, a preguntes dels periodistes, davant la presència creixent als carrers d’aquest sistema de desplaçament.

«El patinet elèctric és una alternativa de mobilitat molt interessant», ha explicat l’alcalde. Ribó ha destacat que, tal com es desprén de les anàlisis estadístiques, al mateix temps que l’activitat econòmica està creixent en la ciutat, la circulació de cotxes està mostrant un descens d’ús en els carrers. «I això és bo», ha afirmat el primer edil, «perquè si es redueix la circulació d’automòbils seguiran baixant els nivells de contaminació».

En aquest sentit, l’alcalde s’ha mostrat favorable a l’ús dels patinets en els carrers, però ha matisat que és necessari regular aquest ús: «Benvinguts siguen els patinets; ara bé, ho hem d’organitzar». Ribó ha recordat que tant patinets com bicicletes «han d’anar pel seu carril, i no poden utilitzar la vorera perquè poden causar problemes, per exemple a les persones majors, als xiquets… etc.».

Hi ha previst impulsar una campanya informativa en aquesta direcció per tal de donar a conéixer a la ciutadania els drets i obligacions de ciclistes i patinadors, així com els avantatges dels elements de mobilitat alternatius al vehicle. «És un pas endavant», ha conclòs l’alcalde, «perquè substituïm el petroli per l’energia elèctrica, també amb altres incorporacions com les motos elèctriques». Ribó ha conclòs manifestant la seua voluntat que la ciutat «siga sobretot de les persones, i que aquestes disposen d’un aire cada vegada millor».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 2 =