25n
25N
25N

El Consell aprova quatre convenis per a facilitar descomptes a titulars de Carnet Jove al transport públic

El Consell aprova quatre convenis per a facilitar descomptes a titulars de Carnet Jove al transport públic
26/06/2020 -

El Ple del Consell ha aprovat quatre convenis de col·laboració entre l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i les empreses Fernanbus, Autocares Herca, Autobusos de València a Catarroja (Auvaca) i Autos Vallduxense (Avsa) per a facilitar descomptes, a través de l’Abonament Transport Jove, a joves titulars de Carnet Jove en el transport públic de l’àrea metropolitana de València i en desplaçaments interurbans.

Un total de 70.765 joves de 14 a 30 anys es van beneficiar en 2019 de l’Abonament Transport Jove de l’Àrea Metropolitana de València. Aquest abonament és vàlid en totes les zones -A, B, C i D, i combinacions entre elles-, durant 30 dies des de la primera validació, amb un numere il·limitat de viatges i transbords amb metro, tramvia, EMT i MetroBus, amb l’avantatge de l’aplicació a titulars del Carnet Jove d’un descompte del 15%, sobre el preu fixat.

Així, el conveni amb Fernanbus ascendeix a 57.000 euros; el conveni amb Autos Vallduxense (Avsa) està dotat amb 22.000 euros; al conveni amb Autobusos València a Catarroja es destinen 15.500 euros i la dotació del conveni amb Autocares Herca és de 10.350 euros.

A més del descompte en l’Abonament Transport Jove, Autocares Herca aplica un descompte del 15% en el preu del bitllet dels autobusos que cobreixen les línies: València-Sedaví-Alfafar; València-Perelló-Mareny Blau; Montanejos-Segorbe-València i la línia València-Moncada. En 2019, un total de 20.956 joves van adquirir bitllets d’autobús en aquestes línies.

Amb aquests acords que permeten la realització de descomptes, tant en els abonaments com a través d’operadores de transport interurbà, es compleixen dos objectius: d’una banda, es promociona l’ús del transport públic entre la població juvenil i, per un altre, es potencia la col·laboració amb joves que més intensament utilitzen aquests mitjans de transport.

Programa Transport Jove

L’IVAJ destina en 2020 un total de 587.000 euros en el programa Transport Jove a través de 15 convenis per a facilitar a titulars de Carnet Jove el transport públic a la Comunitat Valenciana.

Dins de la xarxa Carnet Jove per a joves entre 14 i 30 anys, tots dos inclusivament, l’IVAJ finança els descomptes en l’Abonament Transport Jove en l’Àrea Metropolitana de València, la Targeta Mobilis Jove (Bono Jove) en la d’Alacant i el Bo·30 dies Jove en la de Castelló, així com a través d’operadores de transport interurbà per tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Aquesta col·laboració entre l’IVAJ i les empreses de transport públic amplia la cobertura dels serveis per a la mobilitat que ofereix el Carnet Jove.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − cinc =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa