25n
25N
25N

Conveni de col·laboració entre la Fundació CV del Pacte per l'Ocupació i el Gremi d'Artistes Fallers

Conveni de col·laboració entre la Fundació CV del Pacte per l'Ocupació i el Gremi d'Artistes Fallers
27/02/2017 -

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Sandra Gómez, ha presidit hui la firma d’un conveni de col·laboració entre la Fundació Pacte per l’Ocupació de la Ciutat de València i el Gremi d’Artistes Fallers de València, que tindrà una vigència de dos anys, prorrogables per acord de les parts.

“Els valencians tenim una oportunitat molt important, que ens distingeix de la resta de les ciutats d’Espanya, que no existeix en cap altre lloc, i que està en un dels nostres barris, el de l’Artista Faller. I des de l’Ajuntament hem de tindre l’habilitat i la capacitat suficient per a detectar eixes oportunitats que ens brinda la ciutat, i treballar braç a braç amb els sectors econòmics i professionals competents, com en eixe cas és el Gremi d’Artistes Fallers, per a traure el màxim rendiment, generar ocupació, desenvolupament i benestar per a tota la ciutat”. Amb aquestes paraules, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha subratllat la importància de l’acord firmat este matí, que posa les bases per a la col·laboració entre ambdues entitats en diversos camps d’impuls econòmic, laboral, turístic i cultural.

El gerent de la Fundació Comunitat Valenciana del Pacte per a Ocupació en la ciutat de València, Francisco González Cardona, i el president del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig, han rubricat hui l’acord, l’objectiu del qual és “la institucionalització del marc de relació i col·laboració entre ambdues institucions per a la posada en marxa d’accions conjuntes en diversos àmbits”.

Entre aquests, ha destacat la regidora Gómez, l’acord arreplega propostes com el foment de projectes de formació i ocupació en treballs relacionats amb les arts plàstiques (monuments fallers, decorats, escenografies, tematització, pintura, escultura…). “Amb el suport de la Conselleria d’Educació –ha explicat Sandra Gómez– volem establir una sèrie de certificats i complements de formació per a aquells artistes que no van estudiar en el seu dia la Formació Professional específica; i afavorir que els certificats tinguen reconeixement arreu d’Espanya i inclús a escala europea”.

També s’ha subratllat la necessitat de millorar la formació en general del gremi artesà en àrees com els idiomes, gestió de pimes, programes de disseny i/o dibuix, modelatge digital, entre altres. Així mateix, es potenciarà el reciclatge formatiu dels i les artistes, especialment en l’ús de les noves tecnologies.

La delegada també ha destacat la importància de fomentar convenis de pràctiques entre empreses i l’alumnat de Formació Professional en la modalitat d’Artista Faller, que es cursa, com és conegut, en l’IES Benicalap.

Una altra de les iniciatives que s’arreplega en l’acord és la posada en marxa dels Premis Jóvens Talents artistes fallers. I en aquesta mateixa línia, la regidora ha destacat també la seua voluntat d’aplicar incentius i ajudes a aquells artistes fallers que treballen amb materials no contaminants, així com a la investigació de nous materials no contaminants. “Ací tenim una gran oportunitat –ha assegurat Sandra Gómez– i si sabem estimular aquesta col·laboració publicoprivada amb el Gremi, s’obrin grans oportunitats per a tota la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − tres =