caixa popular

Conveni amb Moviment Contra la Intolerància

Conveni amb Moviment Contra la Intolerància
01/12/2017 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha donat llum verda a la signatura del conveni amb Moviment Contra la Intolerància per poder reforçar el programa Oficina de Solidaritat amb les Víctimes de Delictes d’Odi i Intolerància en la ciutat de València. L’Ajuntament dóna suport a aquest projecte de l’entitat a través d’una subvenció de 17.500 euros prevista en el pressupost municipal d’enguany.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha destacat la importància de “donar suport a un programa molt necessari, un recurs que permet que totes les víctimes de delictes d’odi i intolerància a la nostra ciutat se senten acompanyades, escoltades i ateses”.

El servici d’Igualtat i Polítiques Inclusives del consistori és l’encarregat d’elaborar la memòria justificativa i l’esborrany del conveni, on fa una anàlisi de la seua necessitat i oportunitat. “Es fomenta una activitat d’interés social a favor de l’entitat Moviment Contra la Intolerància”, ha explicat Lozano, qui ha recordat l’obligació de l’administració local de “promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat de cada persona i dels grups en què s’integra siguen reals i efectives, de remoure els obstacles que impedisquen o dificulten la seua plenitud i de facilitar la participació de tota la ciutadania en la vida política, econòmica, cultural i social de la nostra ciutat”.

El conveni comporta tot un seguit d’accions jurídiques i el suport directe de l’Ajuntament al programa de l’Oficina de Solidaritat amb les Víctimes, promocionant així una activitat pròpia de l’entitat sense ànim de lucre, que contribueix a donar resposta a una qüestió que és competència municipal. “El respecte per la diversitat humana és un principi bàsic de la Declaració Universal de Drets Humans i en aquest sentit és fonamental donar suport als objectius principal de l’Oficina de Solidaritat amb les Víctimes: la prevenció, formació i sensibilització de la societat en valors de tolerància; l’atenció personalitzada i el suport jurídic i psicològic a totes les persones víctimes de l’odi en les seues manifestacions diverses, la promoció d’accions judicials i el treball de detecció, seguiment i recollida de dades relacionades amb els delictes d’odi”, ha explicat Lozano.

El conveni té una durada d’un any i es pot prorrogar per anualitats successives fins a un màxim de dos anys. A més, estableix la creació d’una comissió de seguiment que vetlarà pel compliment general de les clàusules incloses.

La informació de l’existència d’aquest servici d’atenció a les víctimes de delictes d’odi es farà per diverses vies: directament a col·lectius vulnerables, al teixit associatiu mitjançant diverses associacions i col·lectius de la ciutat; a través d’Internet i de xarxes socials i de tríptics, adhesius, cartells, etc.

El conveni determina com s’estableix la primera atenció a la víctima, l’assistència continuada, les accions postjudicials, les denúncies de la propaganda d’odi, la promoció de la participació de la víctima, el monitoratge d’incidents, actes d’intolerància i delictes d’odi; la sensibilització preventiva, amb activitats de prevenció de la intolerància, la violència i la promoció dels drets humans.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − sis =

viva gym canovas
exposicion caps tallats