25n
25N
25N

L'Ajuntament signa un conveni per a l'equipament d'habitatges municipals per a dones víctimes de violència de gènere

L'Ajuntament signa un conveni per a l'equipament d'habitatges municipals per a dones víctimes de violència de gènere
26/06/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració per a l’equipament d’habitatges municipals per a dones víctimes de violència de gènere amb diferents associacions d’empreses valencianes del sector del moble, electrodomèstics, ferreteria i tèxtil. «Hem de crear espais on les víctimes se senten segures i plenament recuperades, així com oferir-los tots els recursos a l’abast de l’Ajuntament», ha expressat.

«Aquesta col·laboració amb diferents associacions d’empreses valencianes és realment important, ja que el problema de l’habitatge és un tema substancial que des de les administracions públiques hem de solucionar», ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó. «Tenim la labor fonamental de donar suport a aquest col·lectiu de dones perquè puguen assolir un desenvolupament personal i social totalment lliure i perquè exercisquen els seus drets de forma efectiva i plena», hi ha afegit.

«La violència de gènere i el tràfic per a l’explotació sexual i la prostitució són problemes extremadament greus, generats per les desigualtats entre homes i dones. El fet que aquestes dones siguen o hagen sigut víctimes de violència de gènere influeix en la dificultat de formar part de la societat com a ciutadanes de ple dret», ha explicat. «Tots els convenis d’ajuda i col·laboració per a avançar en la solució d’aquest problema sempre seran benvinguts i motiu de celebració», ha recalcat. Ribó ha destacat que un dels principals objectius és «crear espais on les víctimes se senten segures i plenament recuperades i oferir-los tots els recursos a l’abast de l’Ajuntament, perquè així puguen emprendre una vida allunyada de la violència de gènere o de l’explotació sexual i la prostitució».

Les associacions d’empreses que han signat el conveni de col·laboració per a l’equipament d’habitatges municipals són COINFER, Societat Cooperativa, Comercialitzadora d’Electrodomèstics SA (MILAR-COMELSA), Associació per a la Distribució i Comerç del Moble i l’Hàbitat de la Comunitat Valenciana (COMERÇ MOBLE) i el Gremi de Comerciants Tèxtils, Moda i Complements de la Comunitat Valenciana (GRECOTEX).

PLA MARC D’IGUALTAT

Les regidories d’Igualtat i Polítiques Inclusives i d’Inserció Sociolaboral impulsen de forma conjunta la disposició d’habitatges municipals destinats a dones víctimes de violència de gènere amb fills i filles a càrrec seu que formen famílies monoparentals. Després de la localització de l’existència i la disponibilitat dels habitatges, s’inicien els contactes amb les associacions d’empreses valencianes que han cedit l’equipament integral dels habitatges «apel·lant la responsabilitat social empresarial».

Durant la Junta de Govern Local del passat 5 d’abril, es va aprovar el Protocol d’actuació conjunta entre la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Generalitat, per a la derivació a habitatges municipals de dones víctimes de violència de gènere o de tràfic per a l’explotació sexual i prostitució.

El protocol té com a objectiu sistematitzar les actuacions de totes dues administracions perquè les dones víctimes de violència de gènere puguen «realitzar una transició a una vida autònoma al costat dels seus fills i filles menors a càrrec seu, durant el període d’un any prorrogable per dos períodes de sis mesos, amb un total de dos anys».

De la mateixa manera, el Pla Marc d’Igualtat entre dones i homes de l’Ajuntament, aprovat pel Ple de l’Ajuntament durant el passat mes de setembre, estableix com un objectiu específic afavorir l’accés a l’habitatge a dones en situació de vulnerabilitat donant prioritat a dones víctimes de violència de gènere especialment a les dones que tinguen menors a càrrec seu.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020