25n
25N
25N

La cova del Puntal del Gat de Benirredrà torna al seu aspecte original

Les actuacions al jaciment han inclòs la neteja de la zona afectada per pintades i grafitis, el tancament perimetral provisional i un sondeig

La cova del Puntal del Gat de Benirredrà torna al seu aspecte original
03/10/2019 -

Al llarg de l’estiu s’ha dut a terme la segona campanya d’excavacions arqueològiques a la Cova del Puntal del Gat de Benirredrà amb tres actuacions principals: la neteja del jaciment, el tancament de la zona i un sondeig o cala arqueològica.

Entre mitjans de juliol i primeries d’agost, durant tres setmanes, s’ha finalitzat l’excavació del nivell mosterià, amb importants troballes de material lític i de fauna plistocena, en una cala de poc menys de 2 metres quadrats al voltant de la cova. És tracta d’un lloc d’hàbitat dels neandertals del Paleolític mitjà. La campanya ha estat dirigida per Alfred Sanchis i Aleix Eixea.

Un equip multidisciplinari del Museu de Prehistòria de València i de la Universitat de València està duent a terme l’anàlisi i estudi dels materials per tractar d’esbrinar el caràcter de les ocupacions neandertals al llarg del Paleolític mitjà. També s’han pres mostres de sediment per tal de realitzar amb la tècnica de datació per luminescència òpticament estimulada (l’OSL) la datació de la seqüència completa.

Pel que fa a la neteja del jaciment, ha estat dirigida per M. Antonia Zalbidea, amb tractaments i diferents tècniques de recuperació i respecte a l’aspecte original de la pedra, afectada per l’acumulació de pintades i grafitis al llarg dels anys. Per aquest motiu, també s’ha tancat la zona de forma provisional amb advertiments de la importància i respecte a la zona arqueològica.

Tant el diputat de Cultura, Xavier Rius, com l’alcalde de la localitat, Emilio Falquet, s’han reafirmat amb el compromís de posar en valor el jaciment i continuar amb els treballs d’investigació, de conscienciació social i de divulgació a la societat del patrimoni arqueològic. El diputat Rius ha recordat “el gran interés social en l’apropament al nostre patrimoni més antic“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 2 =