25n
25N
25N

El control intern financer de l'Ajuntament de Llíria, entre els millor valorats per la Sindicatura de Comptes

El municipi se situa entre els deu primers amb un 77,3% de valoració global

El control intern financer de l'Ajuntament de Llíria, entre els millor valorats per la Sindicatura de Comptes
17/02/2021 -

La Sindicatura de Comptes ha emés el seu informe sobre el control intern financer, durant els exercicis de 2017 a 2019, en 21 municipis d’entre 20.000 i 25.000 habitants. Llíria, en el seté lloc (amb un 77,3% de valoració global) s’ha situat entre els municipis valencians millor valorats juntament amb les poblacions veïnes de Riba-roja de Túria (en quart lloc amb el 80,3%) i Bétera (en huitena posició amb el 75,7%).

Segons l’edil d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Llíria, Joanma Miguel, en aquest informe s’ha analitzat el funcionament de fins a quatre àrees diferents per a arribar a aquesta puntuació final: gestió administrativa, gestió financera, intervenció i entorn tecnològic. Tot això amb l’objectiu de “comprovar si la informació financera es presenta adequadament conforme als principis comptables” i “determinar si s’ha complit la legalitat en la gestió dels fons públics”.

A més, amb aquestes dades també es pretén constatar el nivell de protecció dels béns propis del consistori, verificar la legalitat i integritat de la informació, comprovar el compliment de la normativa aplicable, i valorar l’organització administrativa i el seu grau de transparència.

Qualificació per apartats

En relació amb la gestió administrativa, Llíria ha obtingut 10.700 punts, un 71,3% sobre el global analitzat, en el qual s’han estudiat alguns aspectes com l’organització de l’entitat, els ens dependents de l’ajuntament, el personal de la corporació, les subvencions, la contractació i les compres, la Secretaria, el registre o les actes.

Respecte a l’apartat de la gestió financera, la capital edetana registra 12.121 punts, un 80,8% sobre el total, després d’analitzar els pressupostos econòmics, les despeses d’inversió, els ingressos tributaris, els preus públics i multes, els ingressos per transferència, la recaptació, la tresoreria, la comptabilitat i l’endeutament.

La Intervenció municipal és la millor valorada, amb 12.440 punts, un 83% sobre el total, en tindre en compte l’organització i la regulació interna, la seua funció, el control financer i altres aspectes relacionats amb aquest apartat, en el qual aquest consistori obté la segona millor nota d’entre les vint-i-una localitats analitzades.

Finalment, la Sindicatura de Comptes ofereix un total de 3.366 punts a l’entorn tecnològic, que suposa un 67,32% sobre el total. S’han analitzat aspectes com el marc organitzatiu, la gestió dels canvis en aplicacions i sistemes, operacions dels sistemes d’informació, controls d’accés a dades i programes i, finalment, la continuïtat del servei.

Per a Joanma Miguel, “aquestes dades mostren la bona faena desenvolupada pel Consistori de Llíria, tant en el control i gestió administrativa, com en la fiscalització economicofinancera durant els últims anys, superant en alguns dels apartats a algun municipi que ha obtingut millor qualificació”.

“Tenim un ajuntament sanejat econòmicament, que està desenvolupant una gestió eficaç a escala financera, amb pagament a proveïdors en terminis molt curts, i que a més ha incorporat noves tecnologies que pretenen amplificar l’eficiència en la gestió. I l’informe de la Sindicatura de Comptes ve a corroborar aquesta bona gestió”, ha conclòs el regidor d’Economia i Hisenda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 6 =