25n
25N
25N

Els contribuents es podran aplicar en la renda deduccions autonòmiques per ERTOS i lloguer d'habitatge

Hisenda també preveu rebaixes fiscals en l’IRPF per a residents en municipis despoblats i hi haurà un total de 27 deduccions en 2020

Els contribuents es podran aplicar en la renda deduccions autonòmiques per ERTOS i lloguer d'habitatge
04/04/2021 -

Els contribuents de la Comunitat Valenciana es podran aplicar en la declaració de la renda referida a l’exercici 2020 un conjunt de deduccions que, amb caràcter excepcional, estan dirigides a “pal·liar els efectes de la pandèmia”, com la que permet compensar la càrrega més gran fiscal en l’IRPF derivada de les ajudes o subvencions que hagen pogut rebre els treballadors afectats per ERTO o aquells que han reduït la jornada laboral per conciliació familiar durant l’estat d’alarma.

Igualment, la campanya de la renda 2020 inclourà una nova deducció del 20 per cent per als primers 150 euros i del 25 per cent per al valor restant de les donacions dineràries dirigides a finançar programes d’investigació, innovació, desenvolupament científic o tecnològic en el camp del tractament i prevenció de la COVID-19; i una altra deducció del 20% per a donacions, en metàl·lic o en espècie, per a contribuir al finançament de les despeses relacionades amb la crisi sanitària, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La directora de l’Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz, ha remarcat que, en total, els valencians i valencianes podran accedir a un total de 27 deduccions autonòmiques en l’actual campanya de la renda, “entre les quals destaquen no sols les vinculades a la lluita contra la Covid, sinó també aquelles vinculades a garantir l’accés a l’habitatge dels col·lectius més vulnerables com els joves”.

En concret, Díaz ha destacat la bateria de deduccions a la qual podran acollir-se diferents contribuents per a facilitar directament o indirectament una reducció dels preus del lloguer o un suport per a l’adquisició d’habitatge en els menors de 35 anys.

De fet, la responsable de l’ATV ha indicat que aquesta campanya serà la segona que incloga una rebaixa fiscal d’un màxim de 3.000 euros per obtenció de rendes derivades del lloguer d’habitatge, sempre que aquest no supere el preu de referència de la zona.

És a dir, una deducció d’un 5% per a aquells contribuents que lloguen els seus habitatges a un preu que no supere els establits en l’índex de referència amb el qual compte la Generalitat Valenciana per a les diferents zones o àrees de la Comunitat i de les principals ciutats.

De la mateixa manera, es podrà deduir un 5% la primera adquisició d’habitatge habitual, excloent els interessos, per part de contribuents d’edat igual o inferior a 35 anys. També en el cas que els contribuents hagen rebut ajudes públiques per a l’adquisició o rehabilitació d’habitatge habitual podran aplicar-se una rebaixa fiscal de 102 euros o la quantitat que resulte d’aplicar el tipus mitjà de gravamen general autonòmic sobre la quantia de l’ajuda pública.

En aquesta línia, per arrendament de l’habitatge habitual, sobre les quantitats satisfetes en el període impositiu els contribuents podran deduir-se un 15% amb un límit de 550 euros. També hi haurà una deducció de 20% amb un límit de 700 euros si és arrendatari és menor de 36 anys i de fins al 25% amb un límit de 850 euros si, a més de complir el requisit anterior, té reconeguda una discapacitat física o psíquica.

Finalment, quant a les deduccions vinculades a habitatge, es mantenen les deduccions de fins a un 20% per a actuacions dutes a terme en habitatge habitual vinculades a l’eficiència energètica i també les deduccions d’un 20% per a obres d’obres de conservació o millora de l’accessibilitat en l’habitatge habitual amb un màxim de 5.000 euros.

VÍCTIMES VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Així mateix, s’ha previst una reducció del 95%, amb una base màxima de reducció de fins a 60.000 euros, en les donacions en metàl·lic a dones víctimes de violència de gènere que tinguen com a objectiu l’adquisició del seu habitatge habitual i la inclusió d’aquest col·lectiu entre els beneficiaris d’un tipus superreduït del 4% en la modalitat de Transmissions Oneroses en l’adquisició d’habitatge per a residència habitual, ja aplicable en aquest exercici 2021. També es reconeixen aquests beneficis sobre les Transmissions Patrimonials Oneroses a les famílies monoparentals, per a l’accés al seu habitatge habitual.

A més, per a dones víctimes violència de gènere es contempla una nova deducció autonòmica de l’IRPF que serà aplicable a partir de la Campanya de Renda 2021, per arrendament d’habitatge habitual del 25%, amb un límit de 850 euros. En el cas de dones de fins a 35 anys i/o amb discapacitat la deducció és del 30%, amb un límit de 1.000 euros.

ALTRES DEDUCCIONS

Els contribuents amb descendents podran aplicar-se, entre altres, una deducció de 270 euros per cada fill o filla nascut o adoptat o en acolliment familiar; 224 euros per naixement o adopció múltiple; i entre 224 euros i 275 euros per naixement o adopció d’un fill discapacitat físic o sensorial, amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 65% o discapacitat psíquic, amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 33%. En el cas d’ostentar el títol de família nombrosa o el de família monoparental, segons la seua categoria, les deduccions oscil·laran entre els 300 i els 600 euros.

Els contribuents de la Comunitat Valenciana també podran beneficiar-se d’una deducció del 15% de les quantitats destinades a la custòdia en guarderies i centres de primer cicle d’educació infantil, de fills o acollits de manera permanent menors de 3 anys, amb un límit de 270 euros per cada fill.

En matèria de discapacitat, es podrà deduir fins a 179 euros si es té un grau de minusvalidesa igual o superior al 33% i una edat igual o superior a 65 anys.

Per part seua, en el cas d’ascendents majors de 75 anys, o majors de 65 anys que siguen discapacitats físics o sensorials, amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 65%, o discapacitats psíquics, amb un grau de minusvalidesa igual o superior al 33%, quan convisquen amb el contribuent i no tinguen rendes anuals, excloses les exemptes, superiors a 8.000 euros, la deducció podrà aconseguir els 179 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =