caixa popular

Contractes d'un any a més de 400 joves amb el programa 'Avalem Joves+'

Contractes d'un any a més de 400 joves amb el programa 'Avalem Joves+'
05/06/2017 -

Més de 400 jóvens valencians seran contractats per l’Ajuntament durant un període d’un any, en el marc del programa ‘Avalem Joves +’, una iniciativa impulsada en col·laboració amb el SERVEF, i dirigida a afavorir la inserció en el mercat laboral de les persones jóvens en situació de desocupació. Així ho han anunciat este matí la regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Sandra Gómez, i el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del SERVEF, Enric Nomdedéu.

Tal com ha explicat Gómez, “des de l’Ajuntament de València sempre ens impliquem en aquelles iniciatives dirigides a millorar els nivells d’ocupació juvenil, i a afavorir l’experiència laboral de les i els jóvens valencians. De fet, ha subratllat la regidora, aquesta iniciativa suposa “un canvi radical de les polítiques d’ocupació tant del consistori com del Consell, atés que fins ara només s’oferien beques de 4 mesos”. “La nostra ciutat ha tingut una de les més altes taxes d’ocupació juvenil de tot l’Estat, però no hi havia polítiques serioses ni plans específics; només pegats”, ha denunciat la regidora.

Per això, ha explicat Gómez, des de la Regidoria es va optar per eliminar el programa La meua primera experiència laboral, el qual “oferia beques i no contractes reglats”, i ha posat en marxa en el seu lloc el programa “El meu primer contracte laboral”, amb contractes regulars, que contemplen tots els drets laborals corresponents per al beneficiari i, per descomptat, amb la pertinent cotització a la Seguretat Social per l’empleat”. “Volem que els jóvens tinguen ocupació –ha afirmat la regidora–, però que siga una ocupació digna i de qualitat”.

En aquest context s’emmarca la iniciativa en què s’ha implicat l’Ajuntament: el programa del SERVEF ‘Avalem Joves +’, els objectius del qual són, en paraules del secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, “millorar l’ocupabilitat de les i els menors de 30 anys, facilitar una primera experiència laboral als jóvens, i valorar tot el talent juvenil”. El programa va dirigit a ajuntaments, mancomunitats i diputacions de tota la Comunitat Valenciana, i en el seu conjunt, s’espera beneficiar més de 4.000 jóvens amb contractes que tindran una duració de 7 o de 12 mesos, segons les necessitats de l’entitat. A València tots els contractes que es formalitzen ho seran per un any.

‘Avalem Joves +’ compta amb un pressupost de 56 milions d’euros de fons europeus, i es desenvoluparà en les més de 947 entitats locals que ho han sol·licitat. En el cas de València, als 8 milions d’euros que li ha assignat el Servef, l’Ajuntament sumarà un altre milió d’euros de fons propis per a ampliar la convocatòria a més beneficiaris. En total, el pressupost de què disposa la ciutat per a aquesta acció arriba als 9 milions d’euros. El secretari autonòmic d’Ocupació ha valorat el “compromís de l’Ajuntament de València amb l’ocupació juvenil”.

Per a poder participar en este programa és condició indispensable ser menor de 30 anys i estar inscrits en el Servef, en Garantia Juvenil. S’estableixen dues categories de participació: per a jóvens sense qualificació determinada i per a jóvens amb qualificació acadèmica, cada una amb un límit salarial estimat de 18.000 i 26.000 euros bruts, respectivament (amb les cotitzacions de Seguretat Social incloses), segons les categories professionals que establisca cada entitat local. En el cas de València, es preveu contractar més de 200 jóvens en cada una de les dues modalitats.

La regidora Sandra Gómez ha destacat la responsabilitat de les administracions cap a les persones jóvens, “que són les que més han patit la crisi i, per això, esta era una assignatura pendent amb elles. Era imprescindible facilitar les oportunitats dels jóvens desocupats”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + huit =

viva gym canovas
exposicion caps tallats