25n
Orgull
Orgull

Un total de 500 corporacions locals valencianes contractaran a aturats a partir de 30 anys gràcies a Avalem Experiència

Un total de 500 corporacions locals valencianes contractaran a aturats a partir de 30 anys gràcies a Avalem Experiència
09/09/2019 -

Un total de 500 corporacions locals de la Comunitat Valenciana contractaran a persones desocupades a partir de 30 anys gràcies a les subvencions EMCORP emmarcades en el Pla Avalem Experiència, projecte posat en marxa pel Consell a través de Labora, per a donar suport a la inserció Laboral d’aturats.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, Labora va convocar el juny passat ajudes amb valor de 14 milions d’euros per a la contractació d’al voltant de 1.000 persones desocupades a partir de 30 anys per part de corporacions locals per a realitzar obres o serveis d’interés general en 2019.

L’import de les subvencions és de 17.000 euros mínim i es destinaran al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades. Els contractes han de tindre una durada de, almenys, sis mesos a jornada completa.

Les persones participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació als Espais Labora dels municipis corresponents. En aquestes seleccions tindran “prioritat” aquelles persones que estiguen realitzant un itinerari d’inserció, segons ha detallat el Consell.

Avalem Experiència és un programa integral dirigit a persones majors de 30 anys en situació de desocupació, que té com a finalitat combatre la situació d'”emergència social” que suposa l’elevada taxa de desocupació, especialment en els grups de majors de 50 anys i en les persones que porten més de 12 mesos desocupades.

Per al secretari autonòmic d’ocupació, Enric Nomdedéu, el Pla Avalem Experiència és “una eina fonamental per a integrar a persones que han quedat excloses del món Laboral”. A més, de les ajudes del programa EMCORP, altres actuacions del Servei Valencià d’Ocupació emmarcades aquest Pla són els programes de foment del treball autònom, els plans d’ocupació persones desocupades de llarga durada i persones majors de 50 anys, o els programa mixtos d’ocupació-formació.

Així mateix, Nomdedéu ha avançat que Labora impulsarà una nova convocatòria del Programa d’Iniciativa Social, destinat a la contractació de persones desocupades, preferentment en situació de desocupació de llarga durada, en els municipis de la Comunitat en risc de despoblament.

“Treballem per la inclusió i la integració en el mercat de treball, però som conscients que encara queda molt treball de fons per a fer, per a transformar el model productiu i generar ocupacions més estables i de més qualitat, i aqueix és el nostre compromís des de la Generalitat”, ha assenyalat Nomdedéu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + cinc =