25n
25N
25N

La revitalització de Natzaret segueix el seu curs: la Línia 10 avança segons el previst

Continuen les obres per a la construcció de la primera fase de la Línia 10 de Metrovalencia

www.fgv.es

La revitalització de Natzaret segueix el seu curs: la Línia 10 avança segons el previst
17/06/2019 -

Continuen les obres de la Línia 10 de Metrovalencia, que connectarà el barri de Natzaret amb l’Estació del Nord a través del carrer Alacant. Una infraestructura més que necessària ja no només per a millorar les connexions de la xarxa de metro de la ciutat, sinó també perquè ajudarà a revitalitzar un barri que, durant anys, ha estat abandonat.

Així, després dels treballs previs de topografia i planificació dels serveis que es veuran afectats, les obres d’aquest primer tram s’han représ perquè, a la fi d’any, ja estiga finalitzada la construcció de l’eixida en rampa de l’estació Amado Granell fins a connectar-la amb la primera parada en superfície de Hermanos Maristas. Per a això, es comptarà amb un pressupost de 3.664.420 milions d’euros.

No obstant això, encara quedaran més fases per executar – quatre més – fins a assistir a la inauguració de la Línia 10. I és que aquesta nova línia s’estendrà al llarg de 5 quilòmetres comptant amb 8 estacions – 3 subterrànies i 5 en superfície -. Una actuació de gran envergadura que ha sigut possible a la inversió de 50 milions d’euros (30 milions de la Generalitat i la resta dels Fons Feder).

La construcció d’aquesta primera fase de la Línia 10 de Metrovalencia també suposa afeccions al trànsit. I és que no solament s’ha reduït a un carril el tram afectat de l’avinguda Amado Granell i s’ha suprimit l’aparcament fins que finalitzen les obres, sinó que aquesta actuació suposarà, a més, la instal·lació de la infraestructura del tram ferroviari de l’encreuament del carrer Antonio Ferrandis, que en el seu moment es va retirar per a facilitar la circulació dels vehicles.

Les obres d’aquesta línia de metro començaven l’any 2006 amb el propòsit d’unir el barri de Torrefiel amb el centre, finalitzant a la Ciutat de les Arts i les Ciències. No obstant això, aquest projecte es paralitzava, cinc anys després, per falta de finançament. Des de llavors, aquesta infraestructura ha romàs oblidada fins ara. Per això, el reelegit president de la Generalitat, Ximo Puig, recordava al PP que “tenia enterrats 200 milions d’euros per a la línia 10 de metro que, gràcies a la labor del Consell, s’ha posat en marxa”.

Natzaret, a l’espera de la revitalització del barri

Ja el passat mes de març, l’alcalde de València, Joan Ribó, qualificava el començament de les obres com “un pas molt important per a aquest barri i la seua connexió amb el centre de la ciutat” perquè “Natzaret ha patit un procés de marginació i aïllament: aïllat del mar pel creixement del Port, aïllat de la ciutat per les grans infraestructures, aïllat dels pobles veïns de La Punta i Pinedo, i aïllat de l’horta”.

No obstant això, la revitalització del barri no solament consistirà en la posada en marxa de la Línia 10, sinó que es treballarà, en primer lloc, “en la recuperació de l’horta de Rovella; en la creació del Parc de Desembocadura; i, a més, en què l’actual L10 continue cap al Nord, connectant La Marina i la terminal de passatgers del Port, i enllaçant amb la xarxa de Metrovalencia que arriba al Canyamelar”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 12 =

programacion rialto
programacion rialto
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020