25n
25N
25N

El sistema de reciclatge continua creixent: els contenidors marrons s'estendran per tota València

El reciclatge de residus orgànics es va situar prop del milió de quilos mensuals a la ciutat

El sistema de reciclatge continua creixent: els contenidors marrons s'estendran per tota València
01/10/2019 -

La ciutat de València es prepara per a continuar augmentant els seus índexs de reciclatge. La incorporació del contenidor marró, sens dubte, ha tingut una gran acceptació per part de la ciutadania fins al punt d’arribar, el passat mes de juliol, al milió de quilos mensuals de recollida selectiva de residus orgànics, que suposa una mitjana superior al 10% dels residus totals de la ciutat.

Ara, amb el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, al capdavant és moment d’ampliar aquest sistema de reciclatge. D’aquesta manera, una de les mesures que es posaran en marxa, l’any que ve, serà l’extensió del contenidor marró a tota la ciutat de València, tal com marca el Pla Integral de Residus de la Generalitat Valenciana.

Una mesura que, a més, anirà acompanyada de la incorporació, en tots els contenidors, d’informació útil per a ajudar en el seu correcte ús i evitar, així, els residus impropis que encara detecten els serveis de recollida de fem. “Anirem avançant de la mà per a millorar la neteja urbana de la nostra ciutat i per a augmentar els índexs de reciclatge perquè València estiga en l’avantguarda en aquestes matèries”, ha apuntat Campillo.

Però, Què s’ha de tirar en els contenidors marrons? Per a aquells que encara no ho tenen molt clar, els residus que es poden tirar són restes de fruites i verdures; restes de carn i peix; restes de plantes; taps de suro; paper de cuina brut; borses d’infusions o restes de café, que no siguen càpsules de plàstic; restes de menjar; i corfes d’ou. La resta de residus, que no siguen paper i cartó, vidre, envasos, oli, roba o parament de cuina, s’hauran de tirar en els contenidors grisos.

De moment, el barri de Sant Marcel·lí continua liderant la recollida selectiva de residus orgànics. I és que, el mes de juliol, va aconseguir arribar al 15% del total dels residus generats. Així i tot, és cert que, cada vegada més, la ciutadania és més conscient de la importància de reciclar. Tant és així que, durant els primers sis mesos de l’arribada del contenidor marró, i tenint en compte que només està implantat en la meitat de la ciutat, s’estima que la reducció d’emissions de diòxid de carboni se situarà prop de les 1.500 tones enguany.

Campillo, a més, treballa en una nova Ordenança de Neteja en la qual, entre els punts més destacats, es trobarà l’obligació per als propietaris dels gossos de fer-se càrrec, igual que ja passa amb els excrements, de llavar amb aigua la zona on orinen els animals. Sens dubte, una mesura que, després d’aprovar-se, millorarà, notablement, la neteja dels carrers de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 11 =

25n horta sud