caixa popular

Contelles (PP) diu que els empleats de Divalterra "no són culpables de la presumpta corrupció de PSPV i Compromís"

Contelles (PP) diu que els empleats de Divalterra "no són culpables de la presumpta corrupció de PSPV i Compromís"
09/07/2018 -

La portaveu del Partit Popular (PP) en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha assegurat aquest dilluns, respecte a l’anunci de tancament de l’empresa pública Divalterra, que els seus treballadors “no són els culpables de la presumpta corrupció del PSPV i Compromís”. En aquest sentit, ha indicat que la desaparició d’aquesta entitat, dependent de la corporació provincial, “no eximirà de responsabilitats a l’equip de govern que dirigia Jorge Rodríguez”.

Contelles s’ha referit d’aquesta manera, en un comunicat, a l’anunci realitzat aquesta jornada per la presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, respecte a la decisió de l’equip de govern d’aquesta institució –conformat per PSPV, Compromís, EU i València en Comú– de dur a terme un “tancament ordenat” de Divalterra.

Aquesta mesura s’ha donat a conéixer a partir de l’operació Alqueria, que investiga presumptes irregularitats en contractes d’alta adreça de la mercantil i en la qual va ser detingut i lloc en llibertat amb càrrecs l’expresident de la corporació provincial, Jorge Rodríguez.

“PSPV, Compromís, Podemos i Esquerra Unida estan jugant amb el futur de 700 famílies amb l’únic objectiu de tapar les actuacions presumptament delictives de membres del govern provincial i les vergonyes de Ximo Puig i Mónica Oltra”, ha criticat la portaveu del PP.

Així mateix, Mari Carmen Contelles ha mostrat els seus “dubtes” respecte a l’anunci realitzat per Amigó i ha comentat, en aquest sentit, que “l’equip de govern de la Diputació no és competent per a adoptar una mesura d’aquestes característiques”. “Una decisió així solament pot prendre-la l’Assemblea de Divalterra”, ha subratllat la representant ‘popular’.

Contelles ha preguntat si l’anunci del tancament de Divalterra “s’emmarca en l’estratègia judicial que pretenen seguir els membres del Consell” d’Administració de l’empresa “que van avalar els contractes d’alta adreça per a eludir les seues responsabilitats”.

“FALTA DE RESPECTE”

D’altra banda, la portaveu del PP en la Diputació de València ha censurat les formes amb les quals l’equip de govern d’aquesta corporació ha avançat la decisió d’iniciar el “tancament ordenat” de Divalterra “sense notificar-la prèviament al Comité d’empresa ni al conjunt de formacions polítiques de la corporació”.

Així, Maria José Contelles ha avançat que es reunirà amb els representants dels treballadors de Divalterra per a estudiar la situació i analitzar possibles mesures. “És una falta de lleialtat absoluta cap a la institució però fonamentalment, una falta de respecte total cap als treballadors”, ha asseverat en aquest sentit.

Contelles ha considerat que s’està actuant “a esquenes” dels empleats “per un mer interés partidista, sense pensar en quina situació els deixen, quin és el seu futur i qui va a assumir les funcions que realitzen”. “Sembla que tracta d’esborrar tot rastre de les seues actuacions a costa del que siga, sense importar el cost social i la labor mediambiental que realitzen els brigadistes”, ha agregat.

La portaveu del PP ha reiterat que els treballadors de Divalterra “no són els culpables” i ha destacat que “no mereixen assabentar-se per la premsa d’una decisió tan transcendental”. “En l’empresa no han fallat ni els treballadors ni els controls, han fallat els responsables polítics de PSPV i Compromís que van ignorar fins a dotze informes que posaven en qüestió els contractes d’alta adreça que van regalar a càrrecs dels seus partits”, ha subratllat.

Igualment, ha estimat “una temeritat absoluta” que es plantege en aquest moment el tancament de Divalterra i que d’aquesta manera se sembre “la incertesa entre els seus empleats”. “Estem en el període de màxima activitat de les brigades en la temporada estival i amb la campanya d’extinció d’incendis en màxima alerta per altes temperatures”, ha ressaltat referent a açò.

“APLICAR LA CIRURGIA”

Mari Carmen Contelles ha afirmat que “en lloc d’aplicar la cirurgia per a extirpar als corruptes”, PSPV i Compromís “han emprés una fugida cap avant” que els porta a anunciar “el tancament d’una empresa sense oferir una solució als treballadors mentre els investigats en la causa segueixen cobrant dels diners de tots els valencians”.

La portaveu del PP ha opinat que “les presses” amb les quals està actuant l’equip de govern “només demostren el seu nerviosisme i la improvisació amb la qual gestionen la Diputació”. “No tenen un full de ruta més enllà d’anar col·locant amiguetes i quan els enxampen creuen que tirant terra damunt van a amagar els seus problemes”, ha comentat.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 20 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018