caixa popular

Barceló demana prudència: 'No hi ha constància de cap cas d'hepatitis C'

Barceló es reunirà, demà, amb la Fiscalia, les associacions de consumidors i el Col·legi d’Odontòlegs per a avaluar la situació

E.P

Barceló demana prudència: 'No hi ha constància de cap cas d'hepatitis C'
10/07/2018 -

La denúncia contra les clíniques de iDental han fet saltar totes les alarmes. I és que, arran de les inspeccions realitzades, s’han detectat certes irregularitats, com la falta d’esterilització de l’instrumental i l’ús de material no homologat i caducat, que podrien desembocar en afeccions en la salut dels pacients d’aquesta clínica dental.

Així, des de la Generalitat Valenciana ja ha informat, a través d’un comunicat, que s’ha proposat incoar un expedient sancionador contra la clínica del carrer Mariano Cuber de València, i una altra de la localitat d’Alfafar. Així i tot, han cridat a la calma perquè, de moment, i tal com ha afirmat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, encara no es té constància que hi haja algun cas de contagi d’hepatitis C en les clíniques iDental.

D’aquesta manera, ha volgut traslladar un missatge de ‘prudència’ davant les últimes informacions publicades, en les quals s’especificava que ja existia un cas de contagi d’aquesta malaltia. ‘A la Conselleria no li consta cap cas d’hepatitis C, ni li consta que hi haguera cap relació entre aquesta malaltia i les clíniques’. Una tranquil·litat que ha tornat a reiterar quan se li ha preguntat pels pacients que estan sol·licitant proves de VIH.

Finalment, ha anunciat que, demà, la Conselleria es reunirà amb les associacions de consumidors, el Col·legi d’Odontòlegs i la Fiscalia per a avaluar la situació, i establir el protocol que seguiran per a atendre a aquelles persones afectades perquè, tal com ha explicat, ‘hi ha persones que s’han quedat a meitat dels seus tractaments, o que han sigut defectuosos’. Per a totes elles, caldrà establir una sèrie d’actuacions perquè ‘almenys, puguen resoldre la seua situació personal‘.

Podem exigeix a la Conselleria actuacions ràpides

Tant el diputat del grup Podem, Jordi Alamán, com el portaveu de Sanitat del grup morat, Daniel Geffner, han sol·licitat a la Conselleria de Sanitat que prenga la iniciativa davant una situació ‘en la qual cada dia apareixen noves informacions de les quals l’Administració ha d’estar atenta i respondre amb la màxima diligència possible per a auxiliar als afectats’.

Així mateix, Daniel Geffner demanava certs aclariments a la Conselleria per a saber si ‘davant una esterilització inadequada, el departament de salut pública realitzarà analítiques als pacients d’aquestes clíniques’, així com si es contempla oferir algun tipus d’ajuda als afectats. De moment, des de la Conselleria de Sanitat no contemplen aquest tipus de mesures, i prefereixen esperar a la reunió de demà per a determinar quin serà l’itinerari a seguir.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + tres =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC