caixa popular

El Consell investiga el possible contagi d'hepatitis en clíniques d'iDental per l'ús de material "no homologat"

E.P

El Consell investiga el possible contagi d'hepatitis en clíniques d'iDental per l'ús de material "no homologat"
08/07/2018 -
NOTÍCIES RELACIONADES

El Consell ha informat que investiga un possible contagi d’hepatitis C i altres virus en les clíniques d’iDental per “l’ús de material no homologat després d’una denúncia”, segons ha respost l’executiu valencià a una pregunta del grup parlamentari de Podem.

Segons ha informat la formació en un comunicat, la Generalitat ha proposat incoar un expedient sancionador contra la clínica iDental del carrer Mariano Cuber de València i investiga una altra a Alfafar (València), després de “detectar en les inspecciones irregularitats en l’esterilització d’instrumental i material caducat”. No obstant això, no contempla de moment oferir als afectats algun tipus d’ajuda, segons va constar en la mateixa resposta.

El portaveu de Sanitat de Podem, Daniel Geffner, va preguntar a la Conselleria per aquesta qüestió, davant el que aquest departament va respondre que “solament té constància de l’existència d’una única denunciant que diu representar als afectats, encara que no ho acredita”, segons va afirmar la Conselleria.

D’acord a la Generalitat, la Conselleria va engegar “de manera immediata inspeccions que han derivat en una proposta d’incoació d’un expedient sancionador contra la citada clínica de València, així com respecte a la d’Alfafar”. “En aquestes inspeccions s’han detectat irregularitats en l’esterilització de l’instrumental i material caducat”, ha indicat Podem.

No obstant això, a la pregunta del diputat del partit morat de si pensa oferir “algun tipus d’ajuda als afectats per la mala praxi d’aquestes clíniques”, el Consell va respondre que “de moment no s’ha contemplat aquesta possibilitat”.

AUXILIAR ALS AFECTATS

Davant aquesta situació, el diputat de Podem, Jordi Alamán, ha expressat que la Conselleria “ha de prendre la iniciativa de convocar reunions i implicar-se per a auxiliar als afectats, i mantenir informats als afectats de les seues accions”.

Al seu judici, “les respostes de la Conselleria han de ser àgils i immediates davant la magnitud de l’estafa, en la qual cada dia apareixen noves informacions de les quals l’administració ha d’estar atenta i respondre amb la màxima diligència possible”.

Per la seua banda, Daniel Geffner ha destacat que “davant l’exigència d’una esterilització inadequada, la Conselleria de Sanitat hauria d’indicar si el departament de salut pública ha de realitzar analítiques als pacients d’aquestes clíniques”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris